Factor 5 lever… typ

Efter floppen med Lair fick anrika gamla Factor 5 klappa ihop sin verksamhet, men det tyska företaget levde kvar, nätt och jämnt i alla fall. Nu verkar det som att något kan vara på gång. FactorY, det nya namnet på företaget, söker programmerare. Vad som ska utvecklas framgår förstås inte, men bara att de fortfarande satsar är en god nyhet.

Personligen hoppas jag förstås på ett nytt Turrican. Factor 5 har fortfarande kontakt med Chris Hülsbeck, en av världens bästa spelmusiker, och det borde inte vara så toksvårt att göra ett spel av den typen idag. Gärna ska ju förstås också Manfred Trenz och Julian Eggebrecht vara med för att det ska bli gjort på riktigt. Däremot vill jag helst slippa det till Iphone, spelupplägget lämpar sig inte alls för det tyvärr. Steam/Playstation Network/Xbox Live Arcade/Wiiware? Ja tack.

Anledningen till varför jag så innerligt hoppas på Turricans återkomst hittar du för övrigt här.

1 tanke kring ”Factor 5 lever… typ

  1. Filip

    Håller helt med om det sista där om plattform. Lair hade potential, och Steam/PSN skulle nog passa studion väldigt bra. Kanske båda plattformer, om Valve nu ska börja experimentera med cross-plattform co-op mellan dom.

Lämna ett svar