Figma Link har anlänt!

Nu är han äntligen här, Figma-versionen av Link. Den här figuren är baserad på hans utseende i The Legend of Zelda: Skyward Sword och jag kan direkt konstatera att jag inte har spelat det, och inte heller är något gigantiskt fan av Link längre. Men det spelar ingen roll i det här fallet. Link är ändå legendarisk, och ändå har det praktiskt taget aldrig släppts några vettiga figurer av honom. Det finns någon enstaka, oftast med dålig poserbarhet och bristfälliga detaljer.

Eftersom det här är en Figma så är både poserbarheten och detaljrikedomen strålande. Designen är generellt enkel, lite celshadad i största allmänhet, vilket stämmer överens med hans utseende i spelet. Men det här är knappast någon billig actionfigur. Som vanligt följer det med en drös valfria tillbehör. Svärdet och skölden är förstås givna, och påpekas bör att Link för en gångs skull bär svärdet i höger hand eftersom Skyward Sword skulle spelas med en Wiimote och majoriteten av spelarna faktiskt är högerhänta. Men jag är imponerad av hur skölden sitter fast. Jag är van vid antingen en pinne som sitter i ett hål på armen, eller någon sorts klämma som håller fast den. Här finns ett isärtagbart handtag som man placerar i en av de valfria händerna och sedan fäster i skölden. På samma sätt går bandet att ta loss och placera runt armen. Så Figma Link håller faktiskt i sin sköld, vilket gör mycket för helhetsintrycket. Däremot var det väldigt pilligt att få fast svärdet i handet, jag fick bända upp handen en aning för att komma åt. Det brukar ju gå att ta loss svärdshandtaget för att göra sånt enklare.

Jag har inte utforskat alla möjligheter, men Link har ett extra ansikte (för att se arg ut), en extra lugg (för att hans hår ska se argt ut) och fem varianter av varje hand, beroende på vilken pose man vill göra. Det följer också med en svoosh-effekt att sätta på svärdet och ett stativ för att ge honom mer dynamiska poser, fast i min hylla får han nog ha en mer avslappnad sådan.

Överhuvudtaget är det här en riktigt trevlig figur, trots att just Skyward Sword är ointressant. Allra helst hade jag väl velat ha Zelda II-designen, men det här är en utmärkt tolkning av en legendarisk spelhjälte. Inte helt oväntat sålde han dock slut ännu snabbare än Samus, och redan nu får man betala det dubbla priset för att få tag på honom.

Nästa Nintendo-figur i Figma-serien blir Pit, och det lär nog bli en höjdare. Efter det kan vi väl bara hoppas på fler… Mario, Fox McCloud och Captain Falcon skulle inte skada. Sen kan jag snart ha ett helt Smash Bros i hyllan…

Lämna ett svar