Figma Persona 4 Arena Labrys

På min senaste Japan-resa, som nu börjar vara oförskämd långt borta, råkade jag upptäcka att det fanns en Figma-utgåva av Labrys från Persona 4 Arena. Egentligen spelade jag inte det spelet så värst länge och även om Labrys var huvudpersonen i det långa storyläget spelade jag inte särskilt mycket med henne. Men hon har en vansinnigt cool design, och jag fick ett infall att jag skulle leta rätt på figuren. Det visade sig bli en lång jakt och jag gick genom mången second hand-butik i Akihabara och kikade hylla upp och hylla ner tills jag nästan fick både nackspärr och huvudvärk, tills jag slutligen sprang på henne sista dagen då jag kikade in i en annan prylbutik i Nakano Broadway.

Var hon värd det? Hon är i alla fall minst sagt unik. Själva figuren är förstås extremt poserbar som vanligt, med fem varianter av händer för olika poser. Jag gillar smådetaljer som att alla kablar är mjuk plast som följer med i poseringen, även om man förmodligen behöver vara försiktig. Hennes huvudvapen är den ohyggligt överdimensionerade yxan, som är så stor att den behöver ett eget Figma-stativ. Men det gör att hon kan ta dramatiska poser utan problem. Det går annars att montera yxan ihopfälld på ryggen, och det finns också varianter där hon svingar runt den på en kedja. För det ändamålet finns dels en riktig kedja och dels en modellerad i plast, beroende på hur du vill montera den. Hon har också ett visir för ögonen och tre olika ansikten inklusive ett ondskefullt.

Ett tag var Persona 4 ett av mina favoritspel. Den förtjusningen har nog lagt sig, men jag gillar fortfarande de här karaktärerna och jag ångrar inte att jag köpte Labrys, möjligen att jag slösade så mycket av min dyrbara tid i Japan på henne. Det går fortfarande att importera ett exemplar för marginellt mer än vad jag betalade, till skillnad från många andra Figma som blir svindyra i efterhand. Vill du ha en egen är det alltså fortfarande fullt möjligt.