Final Fantastisk Musik XIV

Det blev en hel del Final Fantasy XIV imorse, innan det blir trångt på servrarna. Nu har jag besökt de båda andra huvudstäderna, och jag trivs faktiskt ännu bättre där. Limsa Lominsa är ett idiotiskt namn men hela stället doftar Final Fantasy VIII och musiken är strålande. Det är en kritvit medelhavsstad i Final Fantasy-tappning, med gigantiska torn som sträcker sig upp ur hamnen. Det är betydligt mer intressant än Gridania, som känns lite inrutat och inramat av gräsväggar, lite som Final Fantasy X.

Fast allra bäst trivs jag faktiskt i Ul’Dah, som är en stad med klara Final Fantasy XII-vibbar i pseudo-arabiskt stuk. Musiken var fantastisk och jag ville helst vara kvar hela dagen. Men det finns ju en massa äventyr där ute…


(Särskilt sektionen efter två minuter är gudomlig!)

Nobuo Uematsu är tillbaka! Nu ska jag köpa soundtracket!

Uppdatering: Jag köpte soundtracket och uppenbarligen är det en himla skillnad på originalspelets soundtrack och A Realm Reborn. De fantastiska låtarna jag hittade finns inte alls med i Eorzean Frontiers. En besvikelse. Nåväl, jag får väl lyssna igenom och se om jag hittar något annat nytt.

Lämna ett svar