Före Gamescom-nyheter

Gamescom börjar på onsdag men det verkar som om många utvecklare vill hinna innan rushen. Därför har det dykt upp massvis med nyheter precis nu:

* Castlevania: Lords of Shadow – Mirror of Fate HD (puh!) är ett faktum. Det släpps den 31 oktober på Xbox Live och Playstation Network. Kan vi förvänta oss 3D-stöd också?

* Castle of Illusions HD kommer att släppas redan 4 september till samtliga aktuella format. Exklusivt för PS3-versionen är att om du förbokar det mellan 21 augusti och premiären så får du Mega Drive-originalet också. Det ingår inte annars.

* Bioware och EA utannonserar Heroes of Might and… jag menar, Heroes of Dragon Age, ett F2P-strategispel för mobiler. Som om inte franchisen kunde bli mer hopplös.

* Insomniac har tydligen registrerat varumärket ”Bad Dinos”. Vad det nu ska vara.

* Ubisoft utannonserar Child of Light, ett sidscrollande rollspel baserat på samma motor som Rayman Legends, som tydligen ska vara inspirerat av Hayao Miyazaki, Yoshitaka Amano och Arthur Rackham (!!!). Det beskrivs som en ”spelbar målning” eller en dikt, som Limbo möter Final Fantasy VI, och är väl ungefär hur hett som helst. Bara att inse: när Ubisoft gör spel som börjar på ”Child of” så är det spännande!

* Och som för att kompensera för det utannonseras även Fighter Within, ett Kinect-baserat spel till Xbox One. Troligen en uppföljare till Fighter Unleashed.

* Chaos Engine-uppkonverteringen som är på gång till PC kommer även att släppas till Vita, där den får samsas med bland annat Speedball 2, Pinball Fantasies och Alien Breed i Amiga-samlingen. Fast vi får hoppas att de fenomenalt usla ”omritade” porträtten (läs: ungefär samma nivå som hon som målade om Jesus till en apa) inte kommer att finnas kvar i det färdiga spelet.

* Sega kommer att släppa ett nytt samurajbaserat Yakuza-spel till okänt format. Spelet heter Yakuza Ishin och verkar vara en uppföljare till Kenzan.

Lämna ett svar