Första Diablo-intrycken

Det blev en timme med Diablo III ungefär, så innan det är dags att sova tänkte jag komma med lite intryck. Det här är faktiskt första gången jag spelar Diablo överhuvudtaget. Nej, trots att jag är World of Warcraft-veteran så blev det aldrig av att spela Diablo II. Så det är något helt nytt, även om jag förstås har spelat liknande spel som Baldur’s Gate: Dark Alliance.

Jag valde att skapa en barbar, som mer eller mindre verkar fungera som WoW:s Fury Warrior. Det går inte att välja något specifikt utseende utan det som syns är det som finns. Efter en kort tjuvkik på kommande utrustning hamnar jag i en mörk skog, iklädd endast en fashionabel läderbikini och beväpnad med en yxa.

Spelmässigt är det enkelt upplagt och till en början tål fienderna bara någon enstaka smäll. Det går alltså snabbt och smärtfritt (för mig) att hugga mig fram till New Tristram. Där får jag först försvara porten mot angrepp av odöda och sedan ge mig ut på uppdrag för att hitta Deckard Cain. Efter en liten tur genom ett relativt säkert skogslandskap tar jag mig till katakomberna under en katedral, och där börjar det mer typiska Diablo-öset. Horder av zombier och fladdermöss vräker fram och det gäller att placera sina kraftfullare attacker rätt för att få död på så mycket som möjligt på en gång.

Jag sprang runt och rotade en massa för att hitta lite mer skatter, men att ta sig till Deckard och en liten miniboss var snabbt avklarat. Ytterligare några Cleave senare bet han i gräset och jag kunde återvända till den relativa säkerheten i byn.

Diablo III är förstås betydligt snyggare än World of Warcraft och hittills verkar all dialog framföras av röstskådespelare, inklusive journaler och annat sånt man hittar. Min figur pratar också på ordentligt. Det flyter inte riktigt på i full fart i 1920×1080 men å andra sidan har jag ingen toppdator och det är svårt att säga om det beror på ett ooptimerat spel eller om jag bör dra ner på något framöver.

Hur som helst, lita på att det blir mer av det här spelet framöver. Redan nu är det oroande beroendeframkallande.

Lämna ett svar