Första intrycken av nya tv:n

Okej, Diablo III fick vänta. En liten sväng hann det bli medan jag väntade på leveransen men annars har kvällen varit tillägnad min nya tv: en 47 tums 3D-skärm från LG (47LW450).

Jag hade hört blandade åsikter om input lag på den, men tydligen skulle 450-modellen vara bättre än 550, särskilt om man ställer den i PC-läge för alla HDMI-ingångar. Det verkar stämma. Jag körde lite Street Fighter III och hade inga problem med pareringarna. Tv:n är också bra på lågupplöst material som inte körs via HDMI, vilket jag bekräftade med att få in dem gamla Dreamcasten och testa både Jojo’s Bizarre Adventure och Soul Calibur (som jag blev sittande med ett tag, oj vad det rockar fortfarande).

Men grejen är ju att köra högupplöst i 1080p. Jag testade Rez HD som blev väldigt elegant och intensivt. Jag körde också Toy Story 3 på blu-ray och njöt av färgerna och skärpan. Det är nästan oförskämt bra bild på den filmen. Sen testade jag även Scott Pilgrim vs the World och där är läppsynken lite fel. Jag hoppas verkligen att det går att åtgärda någonstans. Slutligen blev det också en kort sväng genom bana 1 i Mirror’s Edge, även det för att testa färger. Bra intryck där, minst sagt.

Det här med 3D är dock fortfarande ett frågetecken. Jag har liksom fått för mig att det ska finnas någon inställning för det. Men i huvudmenyn säger Playstation 3 inget om någon 3D. Super Stardust och Wipeout ska vara i 3D men jag fick det inte att funka. Dynasty Warriors 7 har till och med ett alternativ i menyn för att slå på det, men svarar sedan med ett felmeddelande.

Jag misstänker att det kan bero på gamla kablar. Enligt uppgift krävs ”high speed hdmi” och alla tre kablarna jag äger är rätt gamla, så det kanske är problemet. Jag får testa vidare imorgon. Ett annat lite frågetecken är VGA-ingången på tv:n. Jag har en adapter från min gamla Sharp som tar komponentsignalerna in till VGA, men den ville inte min LG veta av och indikerade inte att något var inkopplat. Det vore nämligen praktiskt att slippa rycka kablar när jag byter mellan min (gamla HDMI-lösa) Xbox 360 och Wii:n…

Överlag känns tv:n dock som ett bra köp. Inköpt på Expert i en butik som nyligen var Onoff, därför var priset nersatt till 9999 som är jämfört med exempelvis DustinHome. Men sen fick jag ytterligare rabatt till 8160 kr vilket kändes som ett helt okej pris. Ska det vara riktigt värt vill det dock till att jag får 3D:n att fungera.

Rättelse: Jag fick hjälp att sparka igång 3D ordentligt, och hann köra ett varv Super Stardust. Fy satiken så läckert detta är! Jag som redan tyckte att Housemarques premiärtitel var ett litet grafiskt mästerverk, nu är det ett grafiskt mästerverk i kubik!

Lämna ett svar