Första monsterjakten på åratal

Jag spelade någon variant av Monster Hunter, kanske den första, på PSP för cirka hundra år sedan. Det var lite segt och mackligt men åtminstone rätt storslaget. Nu har jag testat demot på Monster Hunter 3 Ultimate, och det är… lite segt och mackligt men åtminstone rätt storslaget. Hurra för utveckling.

I grunden är det ett intressant och beroendeframkallande koncept. Samla material, fixa utrustning, spring ut och banka ihjäl gigantiska supermonster i episka strider. Visst. Men det känns fortfarande som ett nästan tio år gammalt spel som ignorerat all form av nytänkande. Så det har en usel kamera och en karta indelad i sektioner som gjorde mig enormt irriterad när monstret bestämde sig för att slåss precis i kanten, och varenda missad attack fick mig att flyga över till nästa sektion med tillhörande laddningstid. Det känns inte riktigt 2013.

Med 22 miljoner sålda spel i serien kan det inte vara dåligt. Jag undrar bara hur och när det blir bra. För det är det inte i det här demot, tyvärr.

Det här inlägget postades i 3DS, Spel och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.