Fort Brass i nytappning

Jag håller på att bygga upp några av mina gamla favoritset igen. Nu när jag har lite mer plats för Lego tänkte jag ställa upp favoriterna i hyllorna, och en av favoriterna är förstås Fort Brass, även känt som Eldorado Fortress på annat håll. Det var mitt första piratset och är rätt ikoniskt med sina klara färger och sin då unika upphöjda basplatta. Jag har mitt original utsorterat i originalkartongen så det var inga problem att sätta ihop, men många av bitarna är onekligen rätt slitna vid det här laget, och jag skulle vilja ha ett fläckfritt Fort Brass.

lego_fortbrass

Sagt och gjort, jag drog igång Lego Digital Designer och byggde upp det på nytt i digital form. Det var lite klurigt att komma runt det faktum att inte basplattan existerar, men att bygga i luften är inget hinder när man kör digitalt. Sen, när jag hade alltihop på plats, var det dags att börja fräscha upp. Det första arbetet var att korrigera färgerna. De gula väggarna är visserligen klassiska men inte särskilt verklighetstrogna. Facklor och sånt var väldigt simpla och numera finns tjusiga delar till det. Och så moderniserade jag vinschanordningen som redan då kändes märklig.

Det hade kunnat räcka där, men givetvis tyckte någon att jag skulle bygga bottenplattan också och slippa använda den gamla (eller köpa en separat för 200 kr). Så blev det några timmar till och vips har nästan hela dagen gått. Men tjusigt blev det. Nu är det bara att beställa en drös bitar och även invänta de nya Lego Pirates-seten som släpps om cirka en månad. Där kommer det att finnas bitar för att modernisera i massor.

Neo Fort Brass

Lämna ett svar