Fortress Maximus – den ultimata Transformern

Äntligen var den klar, min video om Fortress Maximus, ett fantastiskt åbäke till plastpryl som jag har velat ha ända sedan 1988. Du kan väl börja med att kolla på den.

Ja, efter 23 års väntan har jag äntligen en Fortress Maximus, tack vare SweTransformer på NTFA.net. På många sätt är det här kulmen på mitt samlande, det är liksom svårt att överträffa en 56 centimeter hög mastodont som den här. Fortress Maximus var min heliga graal, mitt mecha-Mekka. Det har hänt att jag bokstavligen har drömt att jag hittade honom billigt i någon affär (vilket är sjukt osannolikt då han aldrig ens släpptes här back in the days) men förhoppningsvis ska jag slippa det nu.

Det jag möjligen kan göra framöver är att komplettera honom, men som synes av Ebay-klippen från videon är det en, ekonomiskt sett, väldigt osund idé. I så fall vore det tre grejer som skulle vara prioriterade: ramperna som ska hänga bakom axlarna och som är en viktig del av hans stadsläge (som jag i och för sig aldrig lär se igen), kanonrören som ska sitta i midjan, och så hans huvudvapen. Men det är en himla massa pengar som jag hellre slösar på något annat.

Lite bakom scenerna-data: videon är inspelad med videofunktionen på min Canon Powershot A540 som duger hyfsat till ändamålet. Det var kul att rigga upp kamera och ljus hemma för att göra en liten studio, jag kanske gör något liknande igen. Mitt ”riktiga” mikrofonstativ som jag köpte till Rock Band visade sig också extremt flexibelt som rigg. Hela produktionen tog ett flertal timmar mellan måndag och lördag kväll. Och den oplanerade slutklämmen kommer sig av att Sky Lynx drog åt höger när han skulle vandra förbi, så när han hade passerat kameran hann jag precis fånga att han attackerade Metroplex…

Jag har också lagt upp en egen Youtube-kanal där jag kanske publicerar mer grejs framöver…

7 tankar kring ”Fortress Maximus – den ultimata Transformern

 1. Crister

  Ja, det lär nog kosta en slant att ta hem en tyvärr.
  Ska dra till toys r us någonstans runt miami imorgon och klämma lite på kartongen, sen får vi se om jag köper eller inte.
  Den tar ju rätt mycket plats i väskan också

 2. Mikael Inläggsförfattare

  Jag var hyfsat sugen på Fortress Maximus, men som import går den bort – frakten blir troligen mer än själva figuren. Möjligen kommer den till Sverige – Devastator gjorde ju det på Toys ’r Us (men blev sedan utread eftersom den var himla dyr).

 3. Crister

  Riktigt skoj.
  Hade/har själv en större samling. Det mesta har dock morsans fd dagbarn samt yngre familjemedlemmar lekt sönder.
  Har också alltid drömt om fortress maximus.
  Så här om dagen här i usa så hittar jag honom på toys r us. Förvisso i en ny modernare skepnad, men likförbannat sjukt stor (större än den gamla). 149$ +tax, dvs runt 1500kr.
  Vill jäkligt gärna ha den. Damen ser bara en plastbit för 1500 som kommer ta galetid stor plats samt att grabben på 10 år hellre köper pokemónkort. Får den plats i resväskan?
  Många frågor och viljor som måste lösas innan man åker hem.
  Oavsett så är den jäkligt fet

 4. Hammarhajen

  Tjena Optimus Mick! ;)

  Välgjord video!

  Vore det inte idé att göra lite videorecensioner av några av dina favoritprylar?
  Du verkar ju ha en hel del att bjuda på! :)

  Häls//
  Hajen

 5. Erik Malm

  Välgjort och intressant, även för folk utan större Transformersintresse. Två och fyra för kronjuvelen i samlingen låter inte alls oöverkomligt i mina öron (men jag äger ju å andra sidan AES-versionen av KOF 2003…). För övrigt borde vi vid nästa fightingmaraton förfärdiga en Youtube-film med våra respektive favoritattacker/combos (min tip-i-topp-lista följer):

  1. Master’s Teachings (Joseph Joestar, JJBA)
  2. DEATH Trap (Doctrine Dark, SFEX2/3)
  3. Mad Operation (Dr. Baldhead, GG1)
  4. Souenka (Tenten, Narutimate Hero 2-)
  5. Kurui Yaiba (Karasu, Ninja Master’s – hans Super Chain)
  6. Heaven’s Gate (Mature, KOF ’96-)
  7. Kagami no naka no Shinjitsu (Catherine, Chaos Code)
  8. Gen-An Satsusou Jin (Gen-An Shiranui, SS1 – aka ”borren”, hans kast)
  9. 7th Dope (Koji Masuda, Ehrgeiz)
  10. Dan Da Dan (EX Andy Bogard, KOF ’98/’98: UM)

Lämna ett svar