Fox McCloud och Falco Lombardi i plast

Sedan Nintendo började tillverka Amiibo har alla möjliga obskyra figurer fått dyka upp, men jag har inte varit särskilt intresserad av att samla på dem. På senare år har det äntligen börjat dyka upp välgjorda japanska samlarfigurer, men om vi tyckte att Samus Aran var obskyr, relativt sett, så är det nog inget mot Fox och Falco. Visserligen har de varit med i en handfull Star Fox-spel och en massa Smash Bros, men Star Fox är ännu dödare i Japan än Metroid.

Därför var det en glad överraskning att de dök upp i World of Nintendo. Den här serien figurer av Jakks Pacific är av hyfsad kvalitet men förstås inte ens i närheten av Figma eller Figuarts. I gengäld finns det en hel del att samla på sig, bland annat till och med en Metroid som jag fortfarande letar efter.

starfox_falco_fox

Fox och Falco är ganska enkla figurer som baseras på deras Nintendo 64-utseende. Jag hade definitivt föredragit de ursprungliga dockorna (hur mycket skulle jag inte betala för dem?) men man tager vad man haver. Poserbarheten är begränsad och figurerna är gjorda av en tung, aningen gummiaktig plast som gör att lederna antingen kärvar eller är aningen slappa.

Därför är jag inte särskilt imponerad av dem för sig, men tillsammans blir det genast lite coolare. Och mitt i Smash Bros-gänget ser de ändå ganska respektabla ut. Så tills Figma får tummen ur får de duga. Frågan är väl bara om vi någonsin kan hoppas på en Slippy och Peppy …

starfox_falco_fox_2

Det här inlägget postades i Modeller, Prylar och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.