Fullmatad Nintendo Direct

Gårdagen bjöd på en Nintendo Direct och de här tillställningarna brukar kunna bjuda på en del godis, så även denna gång. Det känns verkligen som att de har ångan uppe med Switch, men lite mer överraskande är att 3DS inte på något sätt är på väg ut. Själv har jag nog snart pensionerat min efter besvikelsen Metroid: Samus Returns, men det finns mycket kvar att kika på. Hetast är nog Wario Ware Gold, som är ett fullsmockat spel av den gamla skolan. Jag undrar dock om det är så bra att ha en massa olika kontrollsätt (pekskärm, knappar, mikrofon osv), genialiteten ligger ju i enkelheten. Och bäst vore med en ny konsolvariant så att Jonas Mäki slutligen kan pensionera sin Gamecube. Men sen kommer också exempelvis Detective Pikachu med en extremt oväntad huvudperson – åtminstone hur han låter. Och så ett nytt spel med armadillon Dillon, en konvertering av Luigi’s Mansion, något nytt Mario & Luigi och lite till.

Det var också fullsmockat med Switch-spel så jag knappt hann notera alla. Kirby Star Allies ser väldigt trevligt ut med massor av gästfigurer, om än bara från Kirbys egna spel. Travis Strikes Again är ett nytt No More Heroes med mestadels ett uppifrånperspektiv. Sushi Striker är ett pusselactionspel. Mario Tennis Aces började bra men krånglar till det ordentligt med en massa specialskott – är det för mycket begärt att kunna spela med två knappar som i NES Tennis och Virtua Tennis?

Sen gjorde väl också konsolen skäl för ryktet som konverteringsformat. Okami, Dark Souls, Captain Toad, Undertale, Little Nightmares, South Park: The Fractured But Whole och Hyrule Warriors är allihop på väg, och som en rätt stor överraskning kommer även Crash Bandicoot-remakerna. Det är lite bisarrt att se dem på ett Nintendo-format, men varsågod till er som gillar Crash. Splatoon 2 får en massa nytt innehåll och Project Octopath Traveler har fått namnet Octopath Traveler (suck) och datumet 13 juli (semestern planerad!). Men som en sista överraskning avslöjades att ett nytt Super Smash Bros är på väg under 2018, nu med inklings.

Ja, massor av mums på gång alltså. Spontant kommer jag förstås att köpa Dark Souls – även om grafiken är 99% identisk med originalet är det bärbart Dark Souls vilket är ohyggligt bra. Smash Bros… kan bli av, även om jag egentligen inte spelat dem i någon större utsträckning sedan Melee. Octopath Traveler är så gott som klart, jag är bara besviken på det onödigt hemska namnet (försök få någon som inte är insatt i japanska rollspel att greppa det – ”nej, jag lovar, det är inget skämt”). Möjligen också Hyrule Warriors, då Dynasty Warriors 9 blev ett totalt jävla mörker och Fire Emblem Warriors har lite för hemska röster. Och det är ju lite sorgligt för de sju Wii U-ägarna, men snart har ju de få relevanta spelen till den räddats över till ett vettigare format. Nintendo känns i alla fall rejält stabila just nu.

3 tankar kring ”Fullmatad Nintendo Direct

 1. Erik Malm

  Now, now. ”Octopath Traveler” är åtminstone förståeligt (någon/några reser på åtta vägar). ”Bravely Default” är direkt obegripligt och skall tydligen betyda något i stil med ”att modigt våga stå för sina (ovanliga) val”, men låter snarare som motsatsen (”default”… ”dare to be basic”, typ?).

 2. Mikael Inläggsförfattare

  Det är en nonsenstitel som Bravely Default eller Infinite Undiscovery. Det låter som en kinesisk piratkopia.

 3. Erik Malm

  Vad är så hemskt med ”Octopath Traveler”? Att ”octopath” låter som ”octopus”? Jag antar att det hänsyftar på de åtta huvudpersonernas ”vägar” och buddhismens ”åttafaldiga väg till Nirvana”?

  Apropå totalt mörker ryktas det om Roronoa Zoro från One Piece i Soul Calibur VI (gillar både OP och SC, men inte tillsammans) och ett nytt JoJo-fightingspel skapat av… French Bread. Svårt att tro att de helt plötsligt skulle gå över till ”2D-liknande grafik som Dragon Ball FighterZ” eller kunna göra JoJo rättvisa i fråga om uppfinningsrikedom och känsla.

Lämna ett svar