Gotcha, ditt rosa fanskap

Den här veckan har varit intensiv i Pokemon Go. Den andra generationen var ju relativt liten vilket också gjorde att den fick ganska lite tid innan generation tre. Därför var det några stycken som redan var ovanliga som jag aldrig hann få tag på innan urvalet späddes ut ytterligare. Misdreavus är inte särskilt vanlig, och jag behövde bättre Yanma. En jag aldrig hittade överhuvudtaget var Hitmontop, som kräver en Tyrogue med specifika värden för att utvecklas, och de enstaka gångerna jag kläckte en envisades den med att ha fel sådana. Nu nyligen fick jag möjlighet att byta till mig en, så slipper jag bråka med den längre.

Miltank var också helt försvunnen. Jag tror att jag såg en, innan tredjepartskartorna slutade fungera, men kunde inte släppa allt och springa dit. Så nu den här veckan när det var Johto-tema hoppades jag på att äntligen kunna hitta den. Men dagarna gick och den vägrade infinna sig. Jag såg en på radarn, men det var precis innan jag skulle ta bussen till jobbet och det hade varit lite besvärligt att förklara varför jag missade morgonmötet. Sen dök det upp uppdrag för att få möjlighet att fånga en. Jag frågade runt och hittade ett lite avsides.

Uppdraget innebar att pricka fyra Great-kast på raken, vilket tenderar att vara rätt jobbigt. Det är olika träffyta för olika Pokemon och om de får för sig att attackera så missar man förstås. Idag tog jag en långpromenad för att både spana efter Miltank i det vilda och försöka klara uppdraget. Men det ville sig inte. Jag fick två eller tre på raken och så var det alltid något som krånglade. Efter ett par timmar och en rundvandring nere på stan så var jag på väg att ge upp. Så dök det upp en räd i hemområdet. Fördelen med räder är att bossarna tenderar att vara lätta att träffa men kräva många försök, vilket ger en bra måltavla att kasta på. Så jag tog bussen hemåt.

Så när jag nästan är framme så ser jag att Miltank har poppat upp i närheten. Jag slänger mig på stoppknappen, hoppar av bussen och sneddar framför den utan hänsyn till liv och lem. Bara tvåhundra meter bort! Om den bestämmer sig för att försvinna nu så är det kört. Jag går i rask takt längs gångvägen, bara hundra meter kvar nu. ”The Pokemon has fled!” rapporterar spelet, men jag vet att det finns en liten marginal. Jag joggar så snabbt jag klarar. Där borta ligger stället och jag spurtar sista biten. Äntligen poppar Miltank upp och jag trycker på den så fort jag kan (det har hänt att Pokemon har försvunnit precis när jag trycker). Dags att fånga!

Jag kan stanna upp och samla mig. Jag har en chans att fånga den, men den kan fortfarande fly. Om jag missar nu kommer jag förmodligen att syla mobilen in i den rödmålade träväggen bredvid. Så jag slänger ett gyllene hallon, siktar sedan noga och kastar en ultraboll. Den darrar en gång, två gånger … och fångad! Seger! Jag stapplar vidare till räden i ett segerrus och vi mosar Ho-Oh med våra väderboostade Tyranitarer. Det är nära att jag lyckas slutföra Miltank-uppdraget men jag missar den sista, och Ho-Oh är fångad. Genom att klara uppdraget att köra en räd får jag också en riktigt bra Porygon, och det är sjunde dagen med uppdrag så jag får fånga en sista Raikou.

pokemon_go_miltank

I och med det så är jag nästan klar med generation två. Det som återstår är Entei och Celebi, och Entei blir ju nästa veckobonus medan Celebi-uppdragen är på gång. Sen saknas Latias och Groudon men jag hoppas på att få nya chanser där. Efter det har jag alla tillgängliga i Europa. Det är ju lite väl stökigt med regionsexklusiva nu. Kangaskhan i Australien, Tauros i USA, Torkoal i Indien, Tropius i Afrika, Heracross i Sydamerika, Relicanth på Nya Zeeland och Illumise på sydvästra halvklotet. Lyckligtvis verkar det ju ges tillfälle att hitta dem på andra ställen då och då, som när Corsola blev tillgänglig en dag eller när Farfetch’d var på besök. Med tanke på att Mr Mime kommer att kunna utvecklas i nästa generation måste den nog bli tillgänglig för alla och då kanske vi också får Tauros och Kangaskhan till slut.

Så det rullar på! Snart har jag fångat dem alla! Förutom då att generation fyra står för dörren …

En tanke kring ”Gotcha, ditt rosa fanskap

  1. Petter Hegevall

    Hej Sunken! Hoppas allt är bra. Kom att tänka på dig idag när jag lirade Garou: Mark of the Wolves och tänkte bara säga det att du är hjärtligt välkommen tillbaka på GR om/när du känner för det. Om du helst vill blogga går det såklart utmärkt att verkligen fokusera på detta, för jag ser ju att du är superaktiv här och läses av extremt få människor. Hos mig nåt du ju ut mycket bättre och kan ju som du vet även få tillgång till mycket mer spel / prylar. Du kan min mail om du skulle bli sugen. Ville bara säga det, oavsett vad det är värt. ha det fint! :)

Lämna ett svar