Grimlock mosar förväntningarna

Jag fastnade snabbt för den nya Power of the Primes-upplagan av Transformers då man började stoppa in några extremt efterlängtade figurer. Hela Dinobot-teamet har aldrig fått en nyutgåva, varken originalfigurerna eller nya tolkningar. Grimlock har dykt upp flera gånger, men antingen ensam eller med ett urval, och alltid med rätt taffliga figurer. I den allra första Classics-serien var han snarare en uppdaterad version av Pretender Grimlock, som var en rätt usel figur.

transformers_grimlock01

Hur som helst, Power of the Primes är här och de första tre i laget har dykt upp. Vi börjar förstås med Grimlock, och … han är väldigt ojämn. I robotform är han en riktigt bra tolkning. Möjligen är bröstkorgen liiiite stor, men han ska vara bredaxlad. Något som däremot stör är att man använder förmonterade klistermärken för de flesta detaljerna. Den här dumheten började på större figurer redan under Titans Return men jag hade generellt låtit bli de figurerna. Här är det alltså tunna, dåligt monterade klistermärken som redan släpper i kanterna.

transformers_grimlock02

Som ledare för ett nytt Combiner-team har också Grimlock en ny torso-form, vilket begränsar hans förvandling en hel del. Resultatet är att dinoformen, som egentligen är Grimlocks viktigaste, är ett misslyckande. Från midjan uppåt, helt okej. Allt nedanför ser ofärdigt ut. Enormt bredställda ben, pyttiga klor och en svans som bara är hans ben ihopklämda till en jättekloss. Till råga på allt saknas hans klassiska dubbelskjutare och röda svärd. Istället är de enda tillbehören två klumpiga klor som blir till Combiner-fötterna. För en gångs skulle lär jag vilja söka rätt på tredjepartstillbehör för att åtminstone ge honom något att slåss med.

transformers_slag01

Slag, eller Slug som han numera heter eftersom Slag är en förolämpning, är däremot en glad överraskning. Han är relativt enkel och förvandlas nästan exakt som originalet, men med mycket bättre proportioner. Den första Slag var den överlägset sämsta i teamet med en svans som bara hängde bakom honom och enormt klumpiga ben. Den här Slag är klart överlägsen i robotform och har en helt okej triceratopsform. Även han saknar ett svärd men har åtminstone ett gevär.

transformers_swoop01

Och så har vi Swoop, som jag aldrig fick tag på i original eftersom den figuren var extremt bräcklig och därför himla dyr att köpa i vettigt skick. Även han har en liknande förvandling som sin föregångare och delar faktiskt på lite av bräckligheten. Men resultatet är riktigt bra och han känns betydligt dyrare än vad han egentligen är, som om hans gjutform har gjorts i en högre upplösning. Han har också en hel del målade detaljer. Jag kan helt enkelt inte förstå varför den här billigare figuren är så mycket bättre än Grimlock.

transformers_dinobots01

Två av tre lyckade Dinobots är i alla fall inte så illa, och jag ser fram emot Sludge och Snarl som kommer härnäst.

Lämna ett svar