Halloween i Pokemon Go

Idag började Halloween-veckan i Pokemon Go, det första regelrätta eventet i spelet. Och det finns faktiskt en del spännande förändringar.

* För att följa temat så spawnar det extra mycket Gastly, Haunter, Zubat, Golbat, Drowzee och Hypno, men de är extremt vanliga annars också, åtminstone på mina breddgrader. Däremot finns det också enorma mängder Meowth och Cubone, och till och med en och annan Marowak. Meowth har varit väldigt ovanlig och Cubone nästan obefintlig, så det var en trevlig överraskning i morse.

* Det tar en fjärdedel av sträckan för att få godis med sin kompanjon. Jag behöver alltså bara gå 750 meter för att fortsätta bygga upp min stackars ensamma Charmander.

* Allt annat godis man får har fördubblats: 6 för att fånga en Pokemon, 2 för att skicka till professorn, och tjugotalet när man kläcker ett ägg.

Redan efter en dag drunknar jag i Meowth och Cubone, och jag kommer att vara redigt less på dem innan veckan är slut. Förutom Halloween-Pokemon-gänget spawnar annars bara de vanligaste, åtminstone för mig. Men den utmärkta äggbonusen gör det minst sagt motiverat att springa runt lite extra den här veckan.

Men det är kul att det händer något utöver det vanliga i spelet, som annars går mycket på rutin nu. Jag ser fortfarande folk som spelar, men det har mattats av ordentligt, och jag har lyckats behålla min plats i ett gym i två dygn nu. Sen hoppas jag på ett event med eldtema så jag äntligen kan plocka på mig några Charmander, men när skulle det vara? Jag tror inte att Valborg är så värst internationellt…

104-Cubone
Sen är ju historien bakom Cubone redigt mörk…

Det här inlägget postades i Iphone/Android, Spel och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Ett svar till Halloween i Pokemon Go

  1. Erik Malm skriver:

    Ursprunget till Halloween skall vara Samhain, som bland annat firas med brasor, så….

    https://en.wikipedia.org/wiki/Samhain

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.