Han är lagen

Jag var väldigt oroad av tidiga stillbilder som såg ut att vara tagna med någons mobilkamera i ett godtyckligt slumområde, men nya Judge Dredd-filmen verkar onekligen rätt påkostad. Dredd 3D är inget superhett namn, men gamle Eomer ser strålande ut som Dredd själv och har inte tagit av sig hjälmen än. Så redan där vinner den ju på walk-over mot Stallones version. PSI Anderson ser läcker ut (återstår att se hur mycket PSI hon faktiskt är bara), och konceptet känns mer som ett sammanhållet serieavsnitt än någon överdimensionerad film.

1 tanke kring ”Han är lagen

  1. Erik Malm

    Jag har svårt för de mest misantropiska aspekterna av Judge Dredd-universumet, men jag hade gärna sett en filmatisering/miniserie baserad på Cursed Earth-arcen (http://en.wikipedia.org/wiki/The_Cursed_Earth_(Judge_Dredd_story)). Detta lär aldrig ske, eftersom hela storyn bygger på en skräckbild av USA som nog skulle få alltför många att sätta i halsen av indignation.

    På samma sätt lär vi aldrig få en filmad/animerad version av de grymma Judge Anderson-äventyren Hour of the Wolf och Triad – parallellerna till kalla kriget känns kanske smått politiskt inkorrekta i dag. Synd, för Anderson är i mitt tycke en betydligt mer intressant och sympatisk karaktär än ”gamle stenansiktet” Dredd. Och Judge Orlok är en av mina favoritskurkar någonsin….

Lämna ett svar