Handkontrollen till Playstation 5 – Dual Sense

Sony har visat upp den nya handkontrollen till Playstation 5, och lite oväntat är det inte en ny Dual Shock, utan den nya kallas Dual Sense. Anledningen till det är en förbättrad haptisk feedback både vad gäller skakfunktioner och vad som verkar vara force feedback i avtryckarna L2 och R2.

I övrigt är handkontrollen rätt traditionell, med samma knappuppsättning som förut inklusive den känsliga skärmen på framsidan. Det är lite märkligt att man inte använder de nya knapparna som tillsatsen till Dual Shock 4 erbjöd, vad var då syftet med den? Det är lite som när 3DS fick en extra analogspak som man sedan inte tog med till den reviderade maskinen.

Intressant är det däremot att Share-knappen har ersatts med en Create-knapp. Tanken är väl att användningsområdet ska vara lite bredare och delningsfunktionerna ska finnas kvar, men … tänk om Sony skulle råka ha några kraftfulla spelbyggarverktyg tillhanda. Liksom. Nu är det nog orimligt att förvänta sig att alla spel, särskilt tredjepartstitlar, ska ha såna funktioner, men tänk om Dreams är en integrerad del av konsolen.

ps5_dualsense

Hur som helst, lite spännande och lite väntat är det. Den allra största frågan är väl om hela alltet överhuvudtaget kommer att släppas i år, med tanke på allt som pågår, och med tanke på att man precis sköt upp både The Last of Us 2 och Iron Man VR för att man inte kan erbjuda en ordentlig release. Nu kan ju saker förhoppningsvis förändras till sent i höst, men ändå.

Lämna ett svar