Härnäst för Street Fighter V: Inte-Evil Ryu

Capcom visade upp den senaste karaktären till Street Fighter V, och det är Evil Ryu. Eller, egentligen inte. Kage är personifikationen av den ondska som Ryu rensade ur sig när han, slutligen, fick bukt med Satsui no Hado en gång för alla. All den här ondskan tog formen av en ny person som alltså är Kage. Kage är lite som Oni för Akuma, det vill säga en lite mer kreativ tolkning av den klassiska movelistan, med fler korta teleporteringar och en ny yxspark som verkar vara grunden för mycket av hans rörelser.

Fast inte helt oväntat fick Capcom massvis av kritik. Till att börja med är det inte en SÅ värst kreativ version och Evil Ryu är ju otroligt trist till att börja med. Det var också väldigt oklart vad som gäller. Kage går att köpa separat både kontant och med poäng, men något säsongspass vill Capcom inte prata om. Så då är frågan: är Kage en separat bonusfigur utanför säsongspasset, eller kommer han att ingå bland de sex i passet, eller blir det färre än sex den här gången?

Sen kan man ju återigen notera konflikten mellan story och gameplay i fightingspel. Evil Ryu skulle vara ”död” vid det här laget, han kan inte framträda. Men fansen vill ju kunna spela med honom. Så då blev lösningen så här. Det man kan anmärka på är väl att vi kanske har fått en förklaring till Rose. Hennes bakgrund är ju att Bison rensade ut all godhet ur sig och att detta skapade henne, men tidigare har det spekulerats att hennes själ hamnade i en lämplig bebis eller så. Men i Street Fighter-loren verkar alltså delade själar kunna ta fysisk form lite som de vill, så det gäller troligen också Rose. Inte för att det spelar så stor roll nu, men …

En tanke kring ”Härnäst för Street Fighter V: Inte-Evil Ryu

  1. Erik Malm

    Ryu med horn och betar. Coolaste alternativversionen sedan framåtböjde och konstant pustande Riot Iori i ’97! /sarkasm

Lämna ett svar