Hermafroditer i Dark Souls 2

Över trettio timmar har jag hunnit med hittills, och än så länge kan jag inte säga annat än att jag är nöjd. Det är svårt, oförlåtande och hela tiden överraskande i sin elakhet. Precis som det ska vara.

En sak gjorde mig dock väldigt förvirrad. Jag spelar som vanligt med min krigardam Shaana som första karaktär, och har testat alla möjliga prylar för att se om jag hittar något mer passande än en gammal hederlig riddarrustning. Så besegrar jag Executioner’s Chariot, en riktigt maffig boss för övrigt, och springer på en skum typ som säljer på mig lite ny utrustning. Nu har jag alltså sprungit runt i tung metall större delen av tiden, så jag provar en lättare dräkt. Och upptäcker något minst sagt oväntat:

Shaana har inget på sig under. Av ett förklarligt skäl. Shaana är en karl.

Total förvirring. Jag plockar av allt och där står Shaana som gud skapte honom plus kortbyxor. Möjligen lite grövre i ansiktet än förut men ingen större skillnad eftersom håret ska vara rätt hårt. Men alltså… jag vet med bestämdhet att hon var en hon. Jag provade någon klänninggrej tidigare och de cirka 500 gångerna hon har dött har det varit ett kvinnoskrik. Har spelet buggat ur fullständigt eller vad är det frågan om? Och ska jag behöva förlika mig med tanken på att Shaana har gjort ett könsbyte i resten av spelet, eller ska jag börja om?

Det har sin oväntade förklaring. Tidigt i spelet finns en kista, bevakad av två cykloper som man inte bör ge sig på vid det laget. Jag hade sprungit tillbaka dit för att se vad de vaktade. Kistan går att lägga sig i, varpå allt slocknar (som när man åkte in till Nito i föregångaren)… och sen är man tillbaka utan märkbara skillnader. Ja, alltså om man är klädd i full rustning. För det som händer i kistan är att man byter kön på sin figur, varför man nu skulle vilja det då inget annat ändras. Så Shaana hoppade ner i Ranma-kistan igen, och ordningen är återställd. En märklig grej, dock.

Lämna ett svar