Honda, Poison och Lucia på väg

Som vanligt lyckades Capcom läcka sina egna nyheter, den här gången genom att posta videon på Steam. Det hade annars varit en stor nyhet på Evo 2019. Men är det så stor nyhet egentligen? Efter ett år utan ett säsongspass och med bara Kage (urk) som ny karaktär hade det egentligen behövts mer än tre nya, och gärna några lite mer intressanta.

Honda är … Honda. Han har haft tjugoåtta år på sig att väcka mitt intresse och har inte lyckats än, så jag tvivlar på att det blir någon skillnad nu. De enda som ville ha honom var den sortens fans som hävdade att de vägrar köpa Street Fighter V om inte Honda är med – och som inte kommer att köpa det nu heller. Poison då. Hon är aningen omdesignad från fyran och ser väl okej ut. Jag gillar att hon använder piskan mer aktivt. Men annars känns det mest som en ursäkt att ha någon fler att släppa lättklädda alternativdräkter till. Det är förstås alltid kul med Poison på grund av hennes bakgrund, men eftersom Capcom själva talat väldigt tyst om det sedan de börjat använda hennes sex appeal, så faller lite av poängen. Och sen har vi Lucia, som var klart oväntad. Som en doldiskaraktär från Final Fight 3 tillhör hon inte de mer namnkunniga och det märks att Capcom aktivt försökt undvika de uppenbara valen genom att hoppa över såväl Guy som Haggar och Maki. Hon framstår lite som en nertonad Jill Valentine, men jag måste testa henne för att se om hon är särskilt kul att spela. Konceptuellt helt okej.

Även om jag förstås kommer att spela dem (och troligen även Kage eftersom något säsongspass inte blir av) så känns det som att Street Fighter V går på sparlåga nu. Den 5 augusti släpps det här gänget om du vill köpa allihop i ett paket, vilket troligen blir smidigare än att samla fight money, som numera ju är praktiskt taget omöjligt.

1 tanke kring ”Honda, Poison och Lucia på väg

  1. Erik Malm

    Honda ser väl liten och satt ut, och hans attacker känns lättviktiga (Honda + långa combos är också en märklig ekvation).

    Poisons har äntligen fått låna några av Whips piskattacker, men är fortfarande en dussinfiende-karaktär som lever på fanservice. Meh.

    Lucia hade potential (lite Jill, lite Toshinden-Tracey), som på beprövat SFV-manér slösats bort på de mest generiska attacker jag sett sedan… Falke. Eller Kolin. Eller Ed. Eller (kinda, sorta) G och Laura. För en sekund hoppades jag på polis-takedowns, bättre användning av batong eller åtminstone avsaknad av random eld, sedan besinnade jag mig. Dessutom är hennes karaktärsmodell (framför allt ansiktet) på KOF XIV-Alice-nivå – inte en komplimang.

Lämna ett svar