Hur Dynasty Warriors gav mig en ny karaktär

Jag spelade en kampanj i Dynasty Warriors 8 Empires med min syster. Spelet är stenåldrigt och ser ut som gammal müsli, men det har den fördelen att man kan skapa egna karaktärer och det gjorde jag förstås. Ett helt Kina, fast fyllt med mina olika hjältar och hjältinnor från Avdank. Som huvudperson valde jag Maenel, en av mina nyare skapelser, som är ledare för en liten grupp frilansare. Hon blev en naturlig befälhavare och sen dröjde det inte länge förrän jag började slå ut kungarikena omkring mig. Eftersom det liksom ändå är Romance of the Three Kingdoms (eller Six Kingdoms i det här fallet) så måste ju någon ofrånkomligen ena Kina, och ta mig fasen om jag låter den där bortskämda Xianko göra det.

Så vi plöjde oss fram på hederligt manér och rekryterade alla vi stötte på. Spelet fyller på med generiska befälhavare om du inte har tillräckligt många, men alla mina egna såg jag till att införliva i min armé. Med tiden, när min Maenel började bli god vän med alla började kärleksförklaringarna hagla. Sorry, C’Heiron, men du är inte riktigt min stil. Gelmir? Vad håller du på med egentligen? Till slut accepterade jag Ar-Zamantîron, som åtminstone är Maenels typ även om de (i den ursprungliga kontinuiteten) levde typ 50 år ifrån varandra. Kort bröllopsscen (stulen från Liu Beis giftermål med Sun Shang Xiang) och så var det inget mer med det.

Tills nio månader senare när det helt plötsligt dyker upp ett barn. Jag hade ingen aning om att Empires hade en sån grej med de egenskapade karaktärerna, men Dynasty Warriors är ju en lång historia och med ”dynasti” i namnet är det kanske lämpligt med ättelägg. Jag behövde inte skicka Gelmir att rida genom en armé för att rädda barnet, och egentligen hände det inget mer med det förutom att vi blev tvungna att hitta på ett namn, Daarya. Tills spelet var slut, och det presenterade mig för barnet i vuxen gestalt, redo att sparas ner som en separat karaktär.

Så helt plötsligt har Maenel alltså en dotter, och jag behöver införliva henne med Avdank-historien, och ge henne en bakgrund. Daarya är ännu mer intelligent än sin mor, och för att ge henne bättre förutsättningar i livet skickas hon till den fjärran magikerakademin. Jag har inga andra karaktärer där i den här generationen, nästan 70 år efter Xianko och gänget, men Daarya har det nog bra där.

Så kan det gå när man spelar Dynasty Warriors – ett uppslag till ännu en karaktär.

Daarya

Lämna ett svar