Hur har Microsoft tänkt nu?

Det är officiellt, det som Gamereactor och en belgisk sida hade ett rykte om. Xbox One är försenad i Sverige, resten av Norden, Benelux, Ryssland och Schweiz. För att ”bevara användarupplevelsen” (läs: de har inte hunnit översätta Kinect-kommandon till våra språk) och för att ”möta efterfrågan” (läs: produktionssvårigheterna verkar stämma och de får inte ut nog med maskiner) kommer konsolen bara att lanseras på de största marknaderna i år, inklusive, oväntat nog, Brasilien.

Nu ska jag inte komma och låtsas som att jag tänkte köpa den vid releasen. Det vet jag fortfarande inte om jag ska göra med Playstation 4 heller. Men det här måste vara ett dråpslag för Microsoft, oavsett hur glatt och käckt pressmeddelande de släpper ut. Låt oss sammanfatta. Visst, vi kommer att kunna spela begagnade spel, det kommer att gå att spela offline och Kinect går tydligen att stänga av. Men tusen kronor dyrare, sämre prestanda OCH 3-6 månader senare? Visst, man får ett gratis spel som kompensation om man hade förbokat innan idag, men alltså…

Det känns som att Microsoft inte kan rädda sig ur den här knipan. Nu vill det vill att Sony gör något monumentalt dumt som att försena konsolen även de, eller att alla premiärkonsoler brinner upp efter två timmar, eller att det bokstavligen inte släpps några spel till den, för att det inte ska bli walkover i stora delar av Europa.

xboxone
Sist ut. Dyrast. Det gick bra förra generationen, eller?

Lämna ett svar