I datoruppgraderingstagen

Jag börjar vara rätt less på mitt gamla Geforce 9800 GTX från 2008 eller så. Det är väl egentligen bara World of Warcraft jag kör på min dator i någon större utsträckning, men snart är det expansion på gång och då kommer det att bli snäppet mer krävande igen. Och det är ett snäpp för mycket.

Så nu ska det bli nytt grafikkort. Just nu lutar det åt ett Radeon HD6870, som enligt ska vara det bästa i prisklassen runt 1500 kr (mer får det inte kosta, eftersom det trots allt handlar mest om ett spel från 2005). Med lite tur kan jag även dra igång Crysis och få lite av den där ögonorgasmen som bilderna från topptrimmade versioner skvallrar om. Om det sedan ger mig ett riktigt högupplöst Dark Souls i höst, desto bättre. En anledning så god som någon att spela om spelet från början.

När jag ändå uppgraderar är det sedan dags att byta ut hårddisken. Min dator just nu är ett hopplock av ett chassi från cirka 2003 (datorn jag köpte för att spela Half-Life 2, som sedermera blev försenat), ett strömaggregat på 550W som jag köpte för att kunna köra 9800:an för fyra år sedan, moderkort, processor och minne från i höstas då det gamla moderkortet lade av, och så tv-kortet jag köpte i januari. Hårddisken är det enda som finns kvar av den senaste gången jag köpte helt nytt, en HP-burk från 2007. Men på bara 500 gigabyte är den onekligen inte jättestor och den känns seg i allmänhet. Så nu ska jag degradera den till programdisk och istället köra in Windows 7 och World of Warcraft (och inte så mycket mer) på en 120 gigabytes SSD-hårddisk. Sen vore det väl ändå självaste om jag inte blir av med inladdnings-laggen i Azeroth också.

Det enda kruxet är att jag HATAR (med stora brinnande bokstäver som syns från månen) att strula med datorn och att uppgradera leder ofelbart till strul, någonstans. Jag får sätta av en helg eller så för att få allt att funka, gärna med moraliskt stöd av någon kompis med mer tålamod än jag.

2 tankar kring ”I datoruppgraderingstagen

  1. Mikael Inläggsförfattare

    Blev ett 6870 och en Intel 330 120GB. Så får vi hoppas att datorn blir riktigt snabb och fin efter det här.

  2. Philip G

    Kör på ett 6870 du =) Har själv ett sådant och wow funkar finfint på maxinställningar i 1080p i de fleta situationer i spelet.

    Som sagt vad är det ett mycket prisvärt kort, kan själv spela BF3 i 1080p med allt på High (inte ultra) och det flyter på bra i 40-60 fps.

    FYI så är de andra specsen i min datorn förutom grafikkortet: 8GB DDR3 Ram (kostar i runda slängar 400kr idag.) Samt en Intel i5 2500k som jag klockat från 3.3 till 4.0Ghz (2500k är idag utbytt på marknaden till i5 3570k och kostar 1800-2000 kr i de flesta affärer.) Samt en helt vanlig 500gb hårdisk.

Lämna ett svar