I shoppartagen

Så här efter jul har jag lite julklappspengar att spendera. Det stora problemet är som vanligt på vad. Tanken är att investera i en kamera. Min Canon Powershot A540 har sett sista bästa dagar och känns lite ranglig numera. För en vettig summa (säg, 3000 kronor) borde jag kunna få något betydligt bättre.

Jag har kikat på Pentax MX-1, som jag blev rekommenderad, och Sony Cyber-shot DSC-HX50V, som båda går för runt 2700 kronor. Pentax har överlag bättre bildkvalitet, möjlighet att spara RAW-bilder och bättre makrozoom, men Sonyn har överlägsen zoom (30x istället för 4x), bättre filmfunktion och verkar snabbare överlag. Jag funderar också på om zoomen kan kompensera för sämre macro. Samtidigt är det ju just makrobilder jag ofta tar på mina grejer, men bättre zoom och bättre filmning skulle kunna låta mig göra mer videoinslag på bloggen.

Eller så köper jag en billig systemkamera, men där får man i gengäld oftast ingen zoom alls om man inte köper svindyra extraobjektiv, så det kan bli en prisfälla för mig är jag rädd.

I övrigt har jag också shoppat loss. Jag har köpt nya sandaler så jag kan stå bekvämt vid mitt elektriska skrivbord, jag har beställt en trave signerade Discworld-böcker inklusive den senaste, och så har jag beställt en packe roliga Lego-grejer som jag har velat om ett tag. Plus att jag har skeppat lite mer grejer från Japan som är på väg nu.

Det enda som behövs är alltså en bra kamera att dokumentera alltihop med…

Lämna ett svar