Inspirerande Lego-seminarium

Helgen tillbringades i Sundsvall. Där händer det vanligen inte mycket, men den här veckan hade Swebrick arrangerat ett seminarium, ungefär, för att utveckla Lego-hobbyn till en ny nivå. Många av oss har ju stora mängder Lego hemma på hyllorna och många (inte jag) åker ofta på utställningar, och där finns det mycket att göra för att ge en liten extra glans till sina byggen. På schemat stod bland annat Lego-tryck (med en sjuhelsikes cool jätteskrivare), lödning (för att montera LED-ljusslingor i sina hus), ljussättning och fotografering, stop motion-animering, modellering i 3D-verktyget Lego Digital Designer och rendering i PovRay, och så slutligen lite shoppingknep via Bricklink som jag höll i (mestadels samma som i min gamla text om att bygga ihop slutsålda set).

Vi var drygt tjugo Lego-fantaster från hela landet som hade samlats, och mellan varven blev det förstås massor med prat. Det är skönt (och lite skrämmande) att inse att jag är en nybörjare i sammanhanget och att det inte alls är onormalt att äga massor av extra exemplar av numera tokdyra set som sålde slut 2007. Och det är folk i alla åldrar med alla möjliga bakgrunder, inte bara hopplösa nördar som jag.

Förutom pizzabuffé från Biteline (ytterligare en anledning att åka till Sundsvall) blev det också en del lekar, ett halvhjärtat försök att bygga Sveriges högsta Lego-torn, och lite affärer. Jag sålde bort figurer för 400 kronor och kompenserade förstås det direkt med att beställa nya set för 1200 kronor när jag kom hem. Vi upptäckte också på lördagen att Lego hade släppt nya, exklusiva samlarfigurer som föreställer det tyska fotbollslaget och sedan, på söndagen, att allihop hade sålt slut. Det börjar vara hopplöst med allt som avlägset doftar ”exklusivt” i den här branschen.

Överhuvudtaget var det en trevlig helg med trevligt folk och massvis av inspiration. Det är nog dags att lära sig löda på allvar, och så fick jag lite bra Photoshop-tips, och så kanske jag borde pröva på animering …

Det här inlägget postades i Prylar och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.