Inte E3 2020: UploadVR visar nyheter

Nu när jag är dubbelt stolt VR-ägare är det ännu mer intressant att se vad som är på gång på de olika formaten, och VR-sajten UploadVR hade en egen show med massor av nyheter. En del är tämligen ointressant skräckgrejs, en del känns lite primitivt i största allmänhet, men några riktigt intressanta spel blev det faktiskt.

Paper Beast av Eric Chahi (Another World) har redan släppts på PSVR men kommer nu även till andra VR-format. Kanske är det dags att skaffa, det har fått väldigt bra kritik.

Stride är, nästan bokstavligen, Mirror’s Edge i VR. Det är en så skamlös ripoff att EA förmodligen skulle vässa juristpennorna om, ni vet, de brydde sig om Mirror’s Edge till att börja med. Potentiellt riktigt bra, potentiellt extremt påfrestande att spela.

Som om det inte räckte med den senaste remaken av Panzer Dragoon så utlovar nu en helt separat studio något så potentiellt jättehäftigt som en nyversion av alla de tre första spelen, fast ihopslaget till ett spel och helt i VR. Panzer Dragoon: Voyage Record (jag trodde den här typen av titlar dog ut med Nintendo DS) kommer att tävla med MegaPixels remakes om vem som hinner återskapa hela serien först, och fans av serien har helt plötsligt massor att se fram emot.

Jag skulle vilja ha ett riktigt traditionellt rollspel i VR, och Operencia: The Stolen Sun är precis det. Det följer samma modell som Wizardry-spelen, med dragbaserade strider där fienderna radar upp sig framför ditt lilla äventyrargäng. Spelet finns redan utanför VR, men jag tror nog att jag väntar på den här mer inlevelserika versionen.

In Death: Unchained är annars ett alternativ, som erbjuder mer actionfyllda strider och ett roguelite-upplägg. Det ser väldans lovande ut.

Low-Fi hämtar tonvis med inspiration från Blade Runner, och ser ut att tillhöra ett helt annat skikt än de flesta andra VR-titlarna. Det innebär med största sannolikhet att min Quest inte kommer att räcka till, men intressant nog bekräftades spelet även till Playstation 5. Betyder det en VR-fri version, eller … PSVR2?

Det sista spelet som verkade riktigt trevligt var Blaston, ett duellspel där två kämpar med varierade beväpning ska försöka skjuta sönder varandra på kort håll. Vilka format det kommer till är oklart men jag förväntar mig de flesta. Väldigt lovande.

Det här var visserligen en indievisning, relativt sett, men det fanns ändå en del intressant. De riktigt stora titlarna kommer nog däremot på Oculus egna visning längre fram, och när Sony börjar visa upp PSVR2.

Det här inlägget postades i Oculus, Spel och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.