Inte helt stabil start för Final Fantasy XIV

Man kan tycka att det borde vara enkelt att registrera en nyckel till ett spel och ladda ner det, men inte om man heter Square-Enix. Jag tror att jag har hittat tre separata ställen att logga in på, inklusive Lodestone som dock säger åt mig att jag inte kan göra något där förrän jag har skapat en figur. Till slut hittade jag den smått kryptiska MogStation inuti mitt ordinarie Square-Enix-inlogg. Det visade sig vara kontohanteringen där jag kunde lägga in min cd-nyckel.

Jaha, kontot registrerat och 30 dagar att spela ”gratis”. Sen då? Jag sökte febrilt efter länkar från MogStation, inklusive den officiella startguiden som enbart informerar om hur man installerar spelet från DVD. Till slut hittade jag en bloggpost längst ner på sidan, med information om att klienten är gratis för gamla spelare som uppgraderat från version 1.0. Nu laddar jag ner… och hoppas innerligt att det inte kommer något troll och berättar att jag har fel version.

Sen är frågan om jag väl kommer att få spela när jag har laddat ner 9 gigabyte. Servrarna har varit rejält överbelastade i några dagar medan folk med ”early access” har försökt spela. Det lär väl inte bli bättre nu när vanligt folk kikar in också. Hittills har svaret varit att börja fixa till serverparken – i Japan. Om det överhuvudtaget kommer att avlasta de västerländska problemen återstår att se.

Jag hoppas dock att Square-Enix får ordning på problemen, för spelet är hittills riktigt trevligt. En grundförutsättning är dock att det går att spela…

Lämna ett svar