Inte illa Menat

Jag har inte riktigt fastnat för någon av nykomlingarna i säsong två av Street Fighter V, men kanske beror det mest på att jag inte har hunnit spela så mycket. Akuma är Akuma. Kolin är faktiskt roligare än vad jag trodde, men måste absolut spelas med hennes originalkostym istället för pälskappan. Ed är inte alls min grej, men coolt att han fungerar som en Tekken-figur. Och så Abigail, som är stor och korkad och märklig, men betydligt mer personlighetsfylld än vad det verkade först.

streetfighter_menat

Nu blev det alltså Menat, som dök upp i Eds historia som en helt ny karaktär. Hon är en lärjunge till Rose och använder också Soul Power, som hon i huvudsak kontrollerar som ett klot. Likheterna med Viola från Soul Calibur V är förstås uppenbara men det finns figurer med energiklot även på andra håll, inte minst med Amakusa från Samurai Shodown. Menat har dock ett lite stereotypt egyptiskt tema med lite inslag av kattgudinnan Bastet.

Jag har inte utforskat hennes rörelser särskilt mycket, men hon tillför ytterligare lite nyheter till Street Fighter. Att placera ut sitt klot och sedan kunna kalla tillbaka det är en typisk Guilty Gear-grej, men det blir inte riktigt lika kaotiskt här. Hon kan också smälla upp sex småklot som sedan avfyras med de olika attackerna, vilket öppnar för en del intressanta kombinationer om man vet exakt hur de rör sig.

Menat har förstås drag av waifu och är lite onödigt korkad i berättelsen, men hon är ett kul tillskott till serien och en rätt okej ersättare för Rose. Nu ska det bli intressant att se hur Zeku gör sin variant på Guy.

Det här inlägget postades i PC, Playstation 4, Spel och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Ett svar till Inte illa Menat

  1. Erik Malm skriver:

    Den mest intressanta säsong två-karaktären hittills, men det säger just inte så mycket. Hon har väl få specialattacker, många av hennes animationer (anti-air-kastet, första träffen i hennes super) kunde förbättras och något är definitivt på tok när ”halvnaken mumie” är den mest stilrena och smakfulla av en karaktärs kostymer. Gillar dock EX-versionerna av hennes ”kalla tillbaka kulan”-attacker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.