Inte okej, Earth Defense Force

Earth Defense Force är en serie spel som praktiskt taget är spelbara B-filmer från 50-talet. Jättestora flygande tefat, en massa gigantiska myror, vandrande robotmonster, den grejen. Att det sedan är tekniskt uselt och patetiskt översatt är en del av charmen. Men nu har de presenterat handlingen för Earth Defense Force 5, som återigen handlar om gigantiska myror från rymden. Men istället för att kalla dem ”aliens” har man valt en annan term.

edf_immigrant

Alltså.

Ouch.

Japans naiva/genomkorkade tondövhet kan vara charmig ibland. Och ja, någon någonstans (i ett sammanträdesrum där ingen vet ett dugg om engelska och desto mindre om modern politik) så myntade någon begreppet ImmigrANT, och alla hurrade. I resten av världen, där hundratusentals bokstavligen riskerar livet för en chans att bli immigranter och i den bästa av världar (Sverige – läs statistiken, vi ligger väldigt bra till) i bästa fall bli behandlade som lite mindre värda – där är det inte lika fyndigt.

Japans nationalism är inte en höjdpunkt med det där landet. Inte heller deras idiotiska, självdestruktiva familjepolitik. Den fullständiga ignorans som kan ge oss drycker som Pocari Sweat är stundtals mysig, men ibland måste faktiskt någon säga ifrån. Detta är inte okej. Om Disney måste återkalla en Halloween-kostym för att det är kulturellt okänsligt att klä ut sig till en polynesier, då tycker jag banne mig att D3 måste kräla i stoftet för det här.

Det här inlägget postades i Playstation 4, Spel och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.