Itsuno önskar sig Rival Schools

Hideaki Itsuno är en av Capcoms mer okända producenter, åtminstone jämfört med Ono. Men han var inblandad i båda Rival Schools-spelen, båda Power Stone, båda Capcom vs SNK-spelen, Devil May Cry 2-4 och Dragon’s Dogma, så onekligen har han en del talang. På helgens Capcom-event (där ett nytt Ace Attourney är den stora nyheten) uttryckte han återigen en önskan att få göra ett nytt Rival Schools.

Nu vet vi ju att Capcom inte låter sina producenter utveckla vad de vill, för i så fall hade vi haft ett nytt Darkstalkers vid det här laget. Itsuno är visserligen upptagen med Dragon’s Dogma Online, men kanske finns det utrymme för ett spel till. Och även om Rival Schools aldrig var i närheten av Capcoms största fightingspel så har det ändå en hängiven fanskara. Om inte annat är skolupplägget och figurerna extremt gångbara i Japan.

Vi pratar förstås om företaget som lade ner tre Mega Man-spel på raken och som teasade skoningslöst om Darkstalkers för att sedan koppla dess öde till en oönskad femte utgåva av ett gammalt spel. Men om det hjälper så önskar jag mig i alla fall ett Rival Schools 3. Med mer musik i den här stilen, tack:

En tanke kring ”Itsuno önskar sig Rival Schools

Lämna ett svar