Ivy och Zasalamel återvänder

Ingen är väl överraskad över att Isabella Valentine har återvänt till Soul Calibur VI. Hon har ju varit med i samtliga spel och har länge varit en favorit. Själv spelade jag rätt mycket Ivy i det första spelet och lite i femman, men hon har tenderat att förändras väldigt mycket mellan spelen. I del fyra gick också designen fullkomligt överstyr och blev bara patetisk. Yes, jag vet att hela poängen med Ivy är sexig dominatrix och så vidare och så vidare (trots att hon är en alkemist som helst borde ha grova handskar, läderförkläde och ansiktsmask på sig), men när det börjar handla om trådar så blir det groteskt snarare än läckert någonstans. Här … har hon i praktiken samma kläder som i ettan men de kunde inte låta bli att skära bort några kvadratdecimeter här och några kvadratdecimeter där, så att slutresultatet blir rätt plumpt igen. Onödigt. Lyckligtvis har Ivy alltid haft grymma sekundära kostymer.

sc6_ivy

Men så är också Zasalamel tillbaka, vilket är kul. Han hann bara vara med i två spel tidigare och jag spelade honom egentligen inte, men storymässigt har han en viktig roll, och det skulle absolut inte förvåna mig om han är inblandad i hela den här ”spola tillbaka tiden till Soul Calibur I”-grejen. Han ser ut som han gjorde i trean med huva och allt, vilket jag föredrog framför översteprästgrejen han körde sen. Det bevisar också att Namco inte känner sig bundna av karaktärsutbudet i ettan (förutom Grøh) utan kan plocka fritt. Å andra sidan betyder det att Hwang, Rock och Seong Mi-Na hänger löst igen …

1 tanke kring ”Ivy och Zasalamel återvänder

  1. Erik Malm

    Zasalamel är en tönt och Ivys design är som sagt nästan lika hemsk som i fyran (femmans var mest smakfull).

    Intressant att Ivy och KOF XIV-Heiderns introduktionsvideos släpps på samma dag och startar med repliken ”This place will be your grave!”/”Koko ga kisama no hakaba da!” (samma fras på japanska, som också flitigt används av Bison/Dictator i SF).

    Heidern känns för övrigt för kort (svårt att se) och hans moveset fungerar inte utan blod.

Lämna ett svar