Jätteseriebeställning!

Det tog inte lång tid att läsa ut de tre Linda och Valentin-albumen jag beställde. Det är ju trots allt ganska korta historier. Men nu vill jag ha mer. Jag tänker inte springa till Alvglans och köpa del nio och tio av den här serien: 1850 kronor är lite väl mycket även för gamla seriealbum i bra skick. Möjligen köper jag del fjorton som Alvglans faktiskt var utgivare för.

Men oavsett verkar det osannolikt att någon kommer att plocka upp de fem sista delarna av serien, som tydligen avslutade det hela, för svensk distribution. Därför gjorde jag just en beställning på samtliga fem, på franska. Non parlais francais, typ, men finns det inget annat sätt så får jag väl åtminstone titta på bilderna. Det får jag också göra med den franska utgåvan av den första serien, ”De onda drömmarna”, som bara publicerades i tre nummer av Tung Metall i slutet av åttiotalet. Och slutligen får jag minsann titta på bilder i Mezieres Extras, som innehåller diverse lösryckta bilder av serien i hög kvalitet. Dessa sju plus den senaste utgåvan av Transformers IDW Collection beställde jag just från Amazon. Jag valde gratis frakt (som tydligen går även till Sverige numera) så det tar ett tag, men det är ingen akut brådska. Men framåt slutet av månaden blir det seriefest!

2 tankar kring ”Jätteseriebeställning!

  1. Mikael Inläggsförfattare

    För sent!

    En av de många saker jag ångrar att jag aldrig köpte är uppslagsverket från Linda och Valentin (Les Habitants du Ciel, typ) som jag såg i en bokaffär i Danmark. Jag tänkte att det skulle vara bökigt att läsa, men vill jag någonsin få tag på den lär jag få leta efter den franska nu.

  2. Rob

    Har för mig att de sista albumen finns på danska… Är inte det enklare än franska?

Lämna ett svar