Kanto-festen i full gång

Om du har missat den här veckans Pokemon-event så är det hög tid att du springer ut nu genast. För fram till den 20:e september är det Kanto-fest igen. Övriga spawns är praktiskt taget eliminerade och ovanliga till superovanliga generation 1-Pokemon finns överallt. ”Generation 1 IGEN?” kanske du undrar. Men jo, även om de första 151 är söndertjatade så är de onekligen eftertraktade i Pokemon Go, inte minst eftersom det finns så många som fortfarande är relevanta. Jag menar:

* Machop (Machamp), Gastly (Gengar), Geodude (Golem), Dratini (Dragonite) och Abra (Alakazam) är fortfarande i praktiken bäst i klassen av sina respektive typer. Dratini är dessutom väldigt ovanlig i vanliga fall.

* Hitmonlee och Hitmonchan är sanslöst ovanliga normalt sett, även om de inte är särskilt användbara. Passa på att fånga dem nu!

* Snorlax och Chansey (Blissey) är fortfarande bäst på försvar till gym. Lapras är också helt okej och kanske ännu mer ovanlig.

* Rhyhorn (Rhyperior) och Magnemite (Magnezone) kommer att bli några av de starkaste i generation 4 som kommer när som helst. Electabuzz (Electivire) och Magmar (Magmortar) brukar dyka upp ibland även i vanliga fall men kommer att behövas om du inte redan har en massa av den. Tangela (Tangrowth), Lickitung (Lickilicky) och Porygon (Porygon-Z) kommer också att behövas för utvecklingar och är vanligen KOPIÖST ovanliga. Eevee får också två nya varianter (Leafeon och Glaceon) men Eevee är alltid relativt vanlig.

* Men absolut viktigast just nu: om du får ett 7-kilometersägg mellan 14 och 20 september så har det en chans att innehålla de annars regionsexklusiva Tauros, Kangaskhan och Farfetch’d! Farfetch’d fanns tillgänglig under en dag för ett tag sedan och Kangaskhan fanns på ett event i Stockholm, men Tauros har aldrig varit möjlig att få tag på i Sverige, och alla tre är extremt bra att spara dubbletter av för framtida byten.

* Du vill ändå vara ute och göra uppdrag eftersom du kan få Entei den här månaden. Entei är fortfarande bland de bästa eld-Pokemon även om den kommer att ersättas snart. Om du hittar folk att köra räder med så är också alla de tre legendariska fåglarna igång: Articuno, Moltres och Zapdos.

Det lär väl knappast vara sista gången, men när generation 4 sätter igång kommer fokus att ligga där ett tag. Så passa på att fylla din Kanto-dex nu! Själv saknar jag bara en enda. Bara några ägg till så …

Lämna ett svar