Lego bygger hotell

Lego har precis avslöjat det senaste setet i sin modulhusserie, och för att fira femtonårsjubiléet är det lite större än vanligt. Boutique Hotel är inte lika storslaget som Assembly Square för fem år sedan, men i gengäld extremt detaljerat. Det består dessutom av två byggnader. Själva hotellet är byggt i en knepig vinkel där ena sidan är vinklad. I det utrymme mot gatan som bildas finns istället ett litet konstgalleri med en terrass ovanpå.

Spontant älskar jag arkitekturen och färgerna. På senare år har Lego kört i en blandad stil där vi först fick två byggnader i mer 50-talsstil, för att sedan blanda lite mer klassiskt. Förra årets Police Station var dock så pass stram att den ändå förlorade den klassiska känslan. Här är det däremot koppartak, gjutjärnsdetaljer och hörntorn så det står härliga till. Jag uppskattar också den ljusa hudfärgen på andra våningen som annars sällan förekommer på bitar utan mest bara finns just på ”realistiska” licensierade minifigurer.

Som vanligt släpps årets modulhus på nyårsdagen och det kommer att kosta 2199 kronor. Jag kommer förstås att hänga på låset.