Lego Friends Heartlake City Pool (41008)

Jag var på Åhléns nyligen och kikade på Lego-rean. Det kan vara farligt, för jag känner mig manad att köpa något när det för en gångs skull är vettiga priser. Efter en del logiska vurpor lämnade jag butiken med ett set från Friends-serien: Heartlake City Pool.

Friends är Legos pågående tjejtema, som tenderar att gå i chockrosa och beigt. Däremot är själva bygget relativt komplext för målgruppen, och Friends har många riktigt coola lösningar som passar bra i vilken Lego-stad som helst, om än möjligen gärna med mindre rosa.

Det här är alltså ett tropiskt bad, som för tankarna till barndomens besök på Vitbergsbadet eller Piteå Havsbad. Så fort man har kommit över explosionen av färg börjar man hitta sköna detaljer. Jag gillar hur det finns ett tillflöde, att det finns högtalare och hela den separata delen med toalett (komplett med tvättställ) och dusch.

heartlake_city_pool

Och allvarligt talat – har Lego någonsin släppt ett badhus i City-linjen? Skulle inte tro det. Fördelen med Friends är att det öppnar upp nya möjligheter som annars inte är gångbara i den extremt polis/brandkårs/byggarbetardominerade pojkkollektionen. Förutom möjligen den cerise-rosa ruschkanan och taken (och hjärtmönstret i poolen) skulle det här passa in i vilken stad som helst, för har du någonsin sett ett utomhusbad som går i mörka, dystra färger?

Trots att det är oväntat underhållande att spela trampolinbasket med minidockorna (trampolinen har en sprättfunktion som skjuter figurer all världens väg och korgen är stor nog för någon att landa huvudstupa i) så blir det här knappast långvarigt. Min behållning blir snarare den stora mängden användbara delar. Plattorna i azurblått, en massa väggdelar i beigt och vitt, palmbladen (som lär fungera bra i det kommande pirattemat) och en stor mängd blommor (som lär gå till min uppfräschning av Baggershus när jag kommer mig för att fixa till det) är några av de användbara bitarna.

Jag är inte förtjust i stilen med massvis av separata delar och det finns massor här – förutom tre byggnader finns det bord, stolar och solstolar plus en del lös rekvisita. För den egentliga målgruppen är det här däremot ett prisvärt bygge, särskilt om du hittar det till reapris.

1 tanke kring ”Lego Friends Heartlake City Pool (41008)

  1. Erik Malm

    Ha ha, jag vill spela trampolinbasket!

    Dessutom gillar jag hur Emma kombinerar troperna ”asiatisk fashionista” (Jade i Bratz, Mona i Pretty Little Liars, London Tipton i Suite Life of Zach and Cody, Hay Lin i W.I.T.C.H.) och ”All Asians Know Karate”… i samma fyrasekundersklipp! ^_^

    http://friends.lego.com/sv-se/characters/emma

Lämna ett svar