Lego gör en ny karusell

För två år sedan släpptes ett stort pariserhjul i Legos samlarserie Creator Expert och året innan dess fick vi en mixerkarusell, men eftersom det inte blev något 2016 verkade det som att serien redan tagit slut. Men nu sortsätter det, den här gången med Mike Psiaki som designer och med en traditionell karusell som bara heter just Carousel.

Till saken hör att ett av Legos legendariska set var Grand Carousel som släpptes 2009 och som nu är ett av Legos allra mest eftertraktade och dyra set. Det var också en gigantisk attraktion med tonvis av detaljer. Den här är bara snäppet mindre (cirka 2600 bitar istället för 3300) och har ett lite mer lekfullt tema med sagodjur istället för mer typisk karnevaldekor. Men det är fortfarande extremt tjusigt och pillrigt med massor av guld och blått i ljuv kombination. Det finns också massor av nya exklusiva bitar, så det är sannolikt att den här kommer att bli lika svår att sätta ihop i efterhand.

Carousel kommer att släppas 1 juni och jag kommer förstås att köpa den, trots att pariserhjulet aldrig fått plats någonstans. Jag får helt enkelt ordna plats!

lego_carousel

Lämna ett svar