Lego Ideas Exo Suit – Blacktron Edition MOC

Ungefär samtidigt som jag beställde mina två Exo Suit från Lego började jag kika på Bricklink efter ytterligare bitar. Min tanke var att bygga om den ena till en Blacktron-version. Blacktron var det tredje rymdtemat (om man räknar alla Classic Space som ett) och gav oss en serie extremt eleganta, kolsvarta skepp, fordon och baser, med en stilren Triforce-logga och tidernas kanske fortfarande grymmaste legofigurer. Därför använde jag en preliminär bitlista och försökte hitta svarta motsvarigheter till allt, plus några Blacktron-delar i original. Den italienska säljaren jag hittade hade massor, men jag räknade med att få vänta åtminstone en vecka. Döm om min förvåning när alltihop anlände bara en dag senare, innan jag ens hade skrivit något om min Exo Suit.

exosuit_blacktron01

Med bitarna jag beställde och en del jag redan hade kunde jag byta ut nästan hela modellen. Med undantag för tjugotalet ovanliga delar (som jag tänker beställa separat) så är min Blacktron Exo Suit helt nybyggd, så snart kan jag sätta ihop den tredje. När jag ändå höll på passade jag på att göra lite förändringar. Blacktron-fronten passade inte in där jag hade tänkt men blev ett hyfsat ”höftskynke” ändå. Armarna är stabilare än den officiella modellen fast handlederna roterar enklare. Eftersom de äldre svarta robotarmdelarna inte är lika slitna som de nygjorda sitter också axelplåtarna aningen bättre. Delarna till rören på ryggen hade jag nästan enbart i grått, men det passade bra eftersom jag ville byta ut dem helt. Istället gjorde jag förvaringstankar av gamla Blacktron-paneler.

exosuit_blacktron02

Utöver det är det ett fåtal kosmetiska skillnader. Med de delarna jag kunde beställa från Italien kunde jag inte ersätta precis allt grått, men samtidigt bryter det upp designen på ett ganska bra sätt. Jag tror inte att den skulle bli så elegant i enbart svart och gult.

exosuit_blacktron03

Vid sidan av Classic Space så är Blacktron det som har fått flest vinkar genom åren. Det har släppts ”onda” samlarfigurer med både triangelloggan och B:et från den andra Blacktron-serien. En figur från filmen hade också en Blacktron-tröja, och en figur i Space Police III-temat för några år sedan hade en modifierad Blacktron-dräkt. Om det mot förmodan skulle bli ett nytt rymdtema tror jag att Lego vill återintroducera Blacktron på samma gång, för att ha några fiender att bråka med. För även om Blacktron inte var uttalat onda (förutom att de klär sig i svart vilket är alla ondas klädkod) så är ju saker mer övertydliga nu för tiden.

exosuit_blacktron1280_5

Om man jämför de båda då? Ja, tyvärr Pete och Mark, men jag gillar min egen Blacktron Exo Suit mycket mer än originalet. Men å andra sidan hade jag aldrig kunnat designa den helt från grunden. Jag ser Exo Suit som en utmärkt grundritning för egna mechas, med ett bra sortiment delar och två fantastiska figurer. Allt annat går att beställa separat och jag väntar mig tusentals fristående tolkningar på nätet den närmaste tiden. Detta var min.

exosuit_blacktron04

Lämna ett svar