Lego-Lobo är här

Jag kunde inte hålla mig utan sprang och köpte Superman & Krypto Team-Up, vars titel lite diskret försöker dölja det faktum att detta är ett set tillägnat Lobo, den mest anti anti-hjälten någonsin. Mycket riktigt är han också huvudnumret. Superman har vi fått femtiofjorton gånger förut och Krypto är mest en kitschig grej. Medföljer gör också ett pliktskyldigt sidobygge som jag inte ens orkade sätta dekaler på. Superman fastnar i kryptonit igen, att han aldrig lär sig.

lego_lobo1

Men fokus ligger alltså på Lobo och hans dundersvävarhoj. Det har gjorts några varianter på hans fordon tidigare men det här är en egen tolkning, som dock behåller den iögonfallande formationen längst fram. Lego är sällan så här metal, det skulle vara deras Ghost Rider-hoj för några år sedan då. Lobo själv är riktigt cool. Han saknar sina karaktäristiska kedjor men det är samtidigt något som är svårt att gestalta i den skalan. Han har två ansiktsuttryck som verkligen fångar hans personlighet, och samma hårdrocksfrisyr som Aquaman. Tyvärr lider han av samma problem som flertal Lego-figurer från 2018, att trycket på torson (som är vitt mot svart bakgrund) är alldeles för tunt. Bortsett från den skavanken är han utmärkt.

lego_lobo2

Lego har varit rätt uppenbara med sin taktik på sistone, där de placerat extremt eftertraktade fanfavoriter, såsom Thrawn och Lando från Star Wars, i onödigt dyra set som annars vore överflödiga. Här är det däremot Lobo som har huvudrollen, vad titeln än säger, och han kommer att pryda sin plats i hyllan. Priset är också oväntat humant, särskilt med tanke på att så få bitar slösas bort på extragrejer.

Det här inlägget postades i Prylar och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.