Lego släpper Optimus Prime

Nu verkar det mer eller mindre vara bekräftat och bilderna lär dyka upp i veckan. Lego gör det smått omöjliga och samarbetar med ärkerivalen Hasbro för att släppa en byggbar Optimus Prime. Figuren kommer att vara 35 centimeter och kosta cirka 170 euro. För de pengarna får man dock en figur som kan förvandlas utan att behöva byggas om, vilket verkligen inte är vanligt när det gäller Lego. Det kommer också att vara G1-versionen, vilket är en lättnad för mig som helt förnekar allt som har med filmerna att göra.

En bekant på Swebrick byggde en egen version av Optimus Prime för flera år sedan. Den var betydligt större än vad som är tänkt nu, och jag förväntar mig att Legos egna blir mycket mer detaljerad. Men det ska bli väldigt intressant att se hur mycket de använder moderna tekniker som på de riktiga Transformers för att byta ut delar av lastbilen som inte liknar Optimus robotform, eller om de gör något relativt enkelt som just den första leksaken. Beroende på vilken stil de väljer kommer det också att bli väldigt kul att bygga egna modeller som matchar den.

Och den allra största nyheten är förstås att Lego och Hasbro samarbetar, vilket är i storleksordningen som om Sony och Microsoft skulle göra en Smash Bros-klon tillsammans. Vad kommer härnäst? En crossover mellan Barbie och Friends?