Lego Star Wars BB-8 (75187)

Legos samlarserie Ultimate Collector Series ska i teorin stå för en viss kvalitet men på sistone, som med Attack on Hoth som var en samling pyttesmå lekbyggen, har det varit lite si och så med den saken. Här kommer dock ett set som är UCS i allt annat än namnet. BB-8 är ett superdetaljerat, komplext bygge i samma skala som den tidigare R2-D2 och med liknande designlösningar. Men eftersom han är lite mindre och därmed billigare kvalificerar han sig inte till UCS-stämpeln.

bb8_01

Det första man märker är förstås att han är så rund det bara går att få med Lego-bitar. På avstånd ser han närmast pixlad ut, men när man håller BB-8 i handen blir effekten närmast spikboll. Kanske vore det en bra massagemetod att rulla honom över ryggen? Den här effekten uppnås av en hel massa repetition, där de sex sidorna är mestadels likartade.

bb8_02

Det riktigt häftiga finns inuti. En sedvanligt vansinnig Technic-konstruktion hängs upp i mitten och ligger sedan till grund för funktionerna. Vrider man på högersidan fäller BB-8 ut sin ”tumme upp”-låga, som till och med fälls upp! Tyvärr blir den aldrig helt rak och man måste stänga locket manuellt, så effekten känns lite halvdan. Däremot kan man styra hela huvudet genom att vrida på vänstersidan, och den effekten kan inte beskrivas i bilder. Trots att hela alltet sitter i en styranordning hänger också huvudet på en gummibandslösning som gör att ”halsen” kan studsa fram och tillbaka. Det gör att så fort man vrider på huvudet gungar det liksom på plats på samma sätt som i filmen. Precisionen är bra och det skulle gå utmärkt att få BB-8 att följa en konversation med blicken.

bb8_03

Men det är lite märkligt att den står bland andra leksaker i hyllan för så mycket mer kan man inte leka med den. Mycket riktigt har den också ett stativ med informationsplakat (som övriga UCS). Eftersom huvudet ändå sitter fast och inte ens en modern Lego-konstruktion klarar att rulla särskilt mycket utan att bokstavligen gå i tusen bitar kan den inte göra så mycket annat med den. Som konversationsobjekt och för att visa folk hur mycket som går att göra med Lego numera är BB-8 dock rätt oslagbar. Han är också betydligt händigare än sin föregångare, men kanske inte ännu riktigt lika klassisk.

Det här inlägget postades i Prylar och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.