Legos nya piratskepp

Allt eftersom utrymmet för Lego har minskat i och med inköp av Lego, så har jag blivit mindre motiverad att köpa Lego. Särskilt stora åbäken till set som oundvikligen innebär att jag måste plocka bort något gammalt. Men inte den här gången. För ett tag sedan meddelade man att Ideas-serien skulle få ett tillskott i form av ”Pirate Bay”, som skulle vara en modernt designad befästning byggd kring ett gammalt vrak. Coolt, men inte så jätteintressant.

Den slutliga produkten är för ovanlighetens skull rejält ändrad, men till det bättre. Istället för en fästning byggd kring ett godtyckligt skepp, så är det byggt kring självaste Black Seas Barracuda, eller Tigerhajen som det hette här. Redan där är nostalgin förstås i topp. Men ännu coolare är att det finns bitar för att restaurera fartygsdelarna, som är relativt intakta, och montera ihop en hel version av skeppet! Nog för att Lego är gjort för att byggas om, men här finns alltså förutsättningarna direkt i boxen.

Det gör att det här setet för 2299 kronor blir ett absolut måste. Det går lyckligtvis ingen större nöd på mig i dessa tider (när man kan jobba hemifrån), så jag tänker unna mig det här. Sen får vi se om det fenomenala, elva år gamla Imperial Flagship fortfarande behåller platsen som just flaggskepp i samlingen. Jag är helt plötsligt inte så säker på det.

lego_pirates

Lämna ett svar