Lite Amiga-nostalgi till helgen

Jag fortsätter så smått att rota bland brittiska Amiga-försäljare efter mina gamla favoriter. Det visar sig att det är ganska få spel som är dyra att köpa så här i efterhand. Spel som Moonstone är ofantligt dyra och konstigt nog brukar även Pirates gå upp i pris. Vissa av Lucasarts klassiker är också lite väl dyra, men annars kan man oftast komma undan runt hundralappen för ett komplett spel, vilket jag tycker är fullt resonabelt.

Fynden denna gång:

* Bushbuck – jag spelade det här charmiga kunskapsspelet på PC, men det är förmodligen enklare att få igång på en original-Amiga idag. Bushbuck bygger mestadels på kunskap och intuition och en gnutta tur.

* Battle Chess – Interplays klassiskt våldsamma variant av schackspel. Till skillnad från exempelvis Archon är reglerna fullständigt normala, men inte pjäserna. Animationerna när spelpjäserna har ihjäl varandra var bland det coolaste som fanns bland mina första Amiga-spel.

* Sensible Soccer – ska man vara petig så är det här en liten uppdatering av originalet vad jag vet, men Sensible Soccer var och förblir det enda fotbollsspel jag egentligen har gillat. Det sammanföll också tidsmässigt med den sensationella VM-sommaren 1994, så jag satt och trimmade mitt svenska lag i oändlighet och spelade otaliga matcher.

* Syndicate – jag vet inte om originalet var på Amiga eller PC men det spelar mindre roll. Jag köpte det här delvis för det fantastiskt snygga omslaget.

* Body Blows – en Street Fighter-klon av Team 17. Inget för samlingen egentligen, jag var bara sugen på att spela det och för 3 pund kunde det vara värt det.

* The Chaos Engine – ett av de mest ikoniska actionspelen på Amiga och dessutom en riktigt påkostad standardutgåva med en himla massa kul grejer i lådan.

amiga_original

Lämna ett svar