Lite bilder från förr

Idag är det två år sedan jag startade The Bearded Nerd! Grattis bloggen!

Egentligen letade jag efter några bilder som en kompis ritade för sisådär tjugofyra år sedan, men i samma veva hittade jag en massa andra bilder jag hade undanstoppade i en pärm. Mitt ritande har gått i vågor. Runt 1989-1990 var jag väldigt aktiv med att rita av NES-manualer, som bjöd på enorma mängder spännande bilder. Super Mario-spelen var guldgruvor, liksom Kid Icarus och Mega Man. Spel som hade tjusig artwork istället för hemska uppblåsta pixlar. Så jag ritade och ritade, och lyckades till och med inspirera hela klassen på mellanstadiet ett tag. Det ritades enorma mängder Super Mario Bros 3-figurer, vill jag minnas.

gammal_eggplant

Nästa stora peak kom runt 1994, när vi hade bild som separat ämne. Det var då jag började rita av saker istället för att rita av bilder. Jag hade en väldig koll på linjer, men det kunde vara värre med proportioner, och jag föredrog definitivt blyerts framför färg. Men det var då jag började känna mig rätt haj på det där med att rita, och jag minns särskilt de lektionerna då vi satt och ritade av varandra.

gammalt_emma

Längre fram, runt 1997 blev det mer fokus på mina rollspelsfigurer och snart gick jag över till en animestil inspirerad av diverse spel, men det är ändå kul att se tillbaka på lite gamla bilder.

gammalt_andreas

1 tanke kring ”Lite bilder från förr

  1. Erik Malm

    Mmm, Kobil, Monolith och Eggplant Wizard. Jag minns fortfarande min äldre halvsysters utlåtande om aubergineförbannelsen: ”Det måste vara nån sinnessjuk person som har kommit på det här!” ^_^

Lämna ett svar