Lite intryck av Chaos Code

Det är fightinghelg igen. En hel massa fightingspel kommer att avhandlas, så istället för att jag glömmer bort hälften så tar jag dem som de kommer.

Vi har spelat Chaos Code, ett tecknat japanskt (förstås) slagsmål som egentligen inte bjuder på så mycket nyheter. Det tillhör samma obskyra samling som Melty Blood och Aquapazza, men till skillnad från flera är det rätt lättspelat. Det går snabbt att komma in i, förutsatt att man har hyfsat med fightingvana. Då upptäcker man dock snabbt att väldigt mycket är hämtat från mer kända spel.

Till skillnad från ovannämnda har Chaos Code ett helt eget karaktärsutbud, som är värt ett omnämnande. Rent grafiskt är de inte särskilt speciella. Det är standardkillar, prettyboys i långrock, tjejer med stora bröst, robotmaids och så vidare. Men det finns undantag. Catherine är en kille (!) som… hur ska jag formulera det här utan att begå hatbrott? Han är bög, på ett så där smakfullt sätt som bara Japan kan åstadkomma. Och samtidigt förtjust i cosplay, lite som en mindre manlig variant av en Teletubby. Cthylla är en demondam som kontrollerar diverse Lovecraftianska monster. En rolig idé som jag inte riktigt har sett förut är Cait och Sith, två unga syskon som bokstavligen slåss tillsammans.

Rent spelmässigt föredrog jag de lite tristare figurerna. Cerberus har många snabba attackkombinationer och klär sig nästan mänskligt. Hermes, en storbystad dam som vanligtvis hänger vid poolen, kallar fram diverse smågudar som Donovan i Darkstalkers. Och så har vi Vein, en iaidoka som påminde lite om Baiken i Guilty Gear eller Last Blade-gänget i allmänhet.

Jag föredrar i alla fall den här typen av mer rättframma slagsmål framför det extrema luftflygandet i Marvel vs Capcom/Arcana Heart/Blazblue. Däremot vete sjutton om jag kommer att spela vidare i någon större utsträckning. Men eftersom det bara kostar en dryg hundralapp (finns på amerikanska Playstation Store) är det en helt okej investering om man spelat sig less på alla bättre spel.

chaoscode
Hermes till vänster, Catherine till höger och några random bakgrundsflickor i mitten.

Lämna ett svar