Massor av Switch-nyheter

Nintendo hade en av sina visningar och den här gången var det massvis av nyheter.

* Bloodstained: Ritual of the Night har fått ett vagt datum och kommer att släppas (både på Switch och övriga format) i sommar. Det ser fortfarande utmärkt ut och jag är extremt hypad.

* The Legend of Zelda: Link’s Awakening får en komplett remake. Game Boy/Game Boy Color-spelet är en tidlös klassiker men jag hade nog föredragit en annan stil. Det tecknade introt passar inte alls ihop med den hemska spelvarianten.

* Fire Emblem: Three Houses visar sig vara ett spel med skoltema, där olika krigsakademier kämpar mot varandra. Visserligen en fräsch vändning för serien men ett så, så, såååååååååå uttjatat koncept.
* Super Mario Maker 2 erbjuder en massa nya möjligheter och gör ett redan superkreativt koncept ännu mer super. Släpps i juni.

* Tetris 99 släpptes gratis direkt igår och är exklusivt till onlinetjänsten för Switch. Tanken är att 99 spelare spelar samtidigt och det gäller att klara sig längst.
* Final Fantasy IX har varit utannonserat ett tag men släpptes lite oväntat igår.
* Astral Chain är utvecklat av Hideki Kamiya (Devil May Cry, Okami och Bayonetta) och Takahisa Taura (Nier Automata) med designer av Masakasu Katsura (Video Girl Ai), och verkar vara ett klassiskt karaktärsactionspel (inte helt oväntat med tanke på utvecklarna) som påminner om både Jojo’s Bizarre Adventure och Appleseed.
* Oninaki är ett nytt actionrollspel av Square-Enix men jag är inte superimponerad än så länge. Det ser verkligen ut som ett spel i mängden.

En hel massa storspel är det i alla fall och Nintendo fortsätter att ha ett helgjutet japanskt stöd. Däremot är det klenare med västerländska utvecklare och frågan är om formatet inte helt enkelt har tagit över de spel som annars hade hamnat på 3DS eller Vita. Men liksom, Zelda, Mario, Fire Emblem, Tetris, Final Fantasy och (typ) Castlevania är en rätt solid lineup när som helst.

1 tanke kring ”Massor av Switch-nyheter

  1. Erik Malm

    Tycker du att Astral Chain påminner om JoJo? I don’t see it. Designen (särskilt monstren) är lite för generisk för min smak, och de engelska rösterna är sedvanligt hemska, men skulle gärna testa det.

Lämna ett svar