Mega-många Mega-män

Det har varit ganska fattigt på Mega Man-fronten ett längre tag. Förutom ett gäng samlingar har Capcom nästan ignorerat sin klassiker. Och det här trettioårsjubiléet blev lite halvhjärtat. Nu innan årets slut har i alla fall Capcom visat att de inte har glömt Mega Man, med tre stora nyheter.

* Mega Man Legacy Collection 1 & 2 kommer till Switch. Det kanske inte är superhett att kunna spela Mega Man 2 på ett tjugonde format, men trevligt i alla fall att kunna samla Nintendo-spelen där de hör hemma.

* Mega Man X till och med X8 kommer att släppas till Switch, PC, Playstation 4 och Xbox One. Det är ännu oklart om de kommer i en enda samling. X och X4 är överlägset bäst och X7 är horribelt, så att dela på mitten vore knepigt. X8 var dock oväntat bra om jag minns rätt. Under 2018 släpps de.

* Och så kommer ett sprillans nytt Mega Man 11 till samma format, som till skillnad från de retropixliga och toksvåra Mega Man 9 och 10 är aningen moderniserat men ändå väldigt gammaldags i sin design. Värt att peka ut är att Mega Man utseende faktiskt förändras av de olika vapnen, och att han verkar ha någon sorts superattack. Det ser helt okej ut och känns väldigt klassiskt. Även det kommer under 2018.

Det här inlägget postades i Nintendo Switch, PC, Playstation 4, Spel, Xbox One och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.