Menlös HD-konvertering av Soul Calibur II

HD-versionen av Soul Calibur II har släppts, men omdömena är rätt hårda. Det rör sig visserligen om en konvertering av ett tio år gammalt spel, men tydligen finns det många brister. Till att börja med går det bara i 720p och nätstödet ska vara väldigt ojämnt. Jag kan dock tänka mig att det delvis beror på att det är färre spelare än i Soul Calibur V, och därför mindre chans att få en motståndare i närheten.

Men det finns också andra problem. Det går inte att trycka bort intron eller segergester, något som kan bli väldigt störande i längden. Musiken är komprimerad och rösterna är enbart på engelska.

Det största problemet för mig är däremot att spelet i sig är ganska ointressant. Efter det magnifika Soul Calibur var jag förstås extremt sugen på en uppföljare. Men karaktärsutbudet var faktiskt en rejäl försämring. Jag blev av med Hwang och Rock som jag gillade båda (och nej, Assassin och Berserker räknades inte som ersättningar). Nykomlingarna Cassandra, Talim, Yun-Seong och Raphael var allihop trista. Lägg sedan till den hemska Charade, McFarlane-designade missfostret Necrid och de överflödiga gästkaraktärerna Link, Spawn och Heihachi, så blir det rätt hemskt. För att inte tala om att min favorit Siegfried degraderades till en låst extrakostym. Faktum är att Soul Calibur II nästan helt och hållet utplånade det gamla Soul Edge-gardet i arkadversionen, där bara Mitsurugi, Taki och Voldo var med. Konstigt nog klagades det aldrig lika mycket där som på Soul Calibur V.

Men det innebär i alla fall att Soul Calibur II är delad sistaplats i serien, trots att det är ett gediget spel. Dessutom kunde Xbox-versionen köras i 720p, om än bara i 4:3-format. Lite bildutjämning och ett skakigt onlinestöd är därför inte tillräckligt för att jag ska lägga 200 kronor på det här, efter att en gång ha köpt alla tre versionerna av originalet. Om det däremot skulle bli en konvertering av Soul Calibur III: Arcade Edition, då skulle det vara intressant. Det spelet var betydligt mer komplett och led minst sagt av låg upplösning, men skulle se briljant ut i 1080p. Nåväl, kanske nästa gång.

sc2_comparison

Det här inlägget postades i Playstation 3, Spel, Xbox 360 och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Ett svar till Menlös HD-konvertering av Soul Calibur II

  1. Petter skriver:

    Tack för den lilla gubben Sunk! Mäki hade med sig den idag. Hoppas allt är fint.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.