Mewtwo!

Rättrogna Pokemonister kan säkert berätta precis varför Mewtwo är en sån big deal, trots att han egentligen ser ut som Freeza från Dragon Ball. Jag är ingen sån, eftersom jag inte brydde mig ett dugg om serien för 18 månader sedan. Men jag har förstått att han är superlegendarisk och följaktligen också extremt svår att fånga i Pokemon Go. Det finns ju vanliga legendariska räder där diverse fåglar och lejon dykt upp i omgångar, men om man rädar regelbundet kan man också bli inbjuden till en särskild räd, på en viss tid och en viss plats, där Mewtwo kan besegras och fångas.

Jag har hittills kört färre än tio räder och bara fångat Suicune, så döm om min förvåning när inbjudan dök upp häromdagen. Men Mewtwo vill man inte missa, så jag var inte den som var den. Jag åkte ner till stan och mötte där tjugo andra Pokemon-fans som allihop blivit inbjudna. Nu är det ju så att vanliga räder inte har en sådan uppslutning, så det kan vara svårt att veta om någon överhuvudtaget kommer att dyka upp. Men lyckligtvis har jag hittat en Discord-kanal som täcker stan, och dessutom en alldeles egen karttjänst för att se vad som finns ute. Så jagandet har blivit betydligt mer fokuserat nu.

Hur som helst, eftersom vi var lite för många för en räd delade vi upp oss. Med drygt tio i varje grupp kunde vi ändå utan större problem besegra Mewtwo, men det är förstås bara början. Har man spelat lite räder vet man att den största utmaningen är att lyckas fånga bossen, och oddsen är oftast rätt usla. Men med Mewtwo är man sjysstare. Bara man prickar rätt är chansen rätt stor att man fångar honom, och jag lyckades på första försöket!

pokemon_go_mewtwo

Så nu har jag Mewtwo i samlingen. Det är en rejäl bonus, men han är inte sådär sanslöst bra jämfört med mina mest trimmade Pokemon. Att förbättra honom är dessutom toksvårt. Men den exklusiva statusen gör honom väl värd att jaga rätt på om du får chansen. Nu är bara problemet att jag missade alla fåglarna så det finns ändå stora glapp i min Generation 1.

Lämna ett svar