Midsommar i Boletaria och Mystara

Det räcker tydligen inte med att klara Demon’s Souls två gånger. Jag är fortfarande sugen på att utforska Boletaria närmare. Planen för dagen är att träffa två andra hugade Demon’s Souls-utforskare och springa igenom spelet ännu en gång. Den här gången har jag gjort i ordning en bågskytt. Det var ju himla smidigt att klara spelet med båge förut, och jag vill se hur trasigt det blir om jag fokuserar helt och hållet på det. Och så har jag upptäckt att det faktiskt går att göra figurer som inte ser ut som en parodi på en engelsman, blek och småfet.

Skulle vi få tid över så ska även Dungeons & Dragons: Shadow Over Mystara spelas. Jag har hunnit testa Capcoms klassiker en aning och hittat ett coolt beat’em up med trogna referenser till rollspelet, men då har jag bara skrapat på ytan. Hittills har jag hackat mig fram som i vilket Dynasty Warrior som helst, men Shadow Over Mystara anses inte som ett av de bästa i genren för intet. De sex karaktärerna har helt olika spelstil och specialattacker som går att utnyttja på alla tänkbara sätt, plus att det går att spela fyra samtidigt. Jag gillar det än så länge. Det enda kruxet är att Capcoms ursprungliga CPS2-grafik i 384 x 224 pixlar inte går att skala upp på ett bra sätt, så det blir aningen kornigt…

shadowovermystara

Lämna ett svar