Minns någon Pluk?

När jag var liten, typ 5 år eller så, brukade jag åka på barnfilmvisningar. En av filmerna jag såg, och som jag sedan fick på hemvideo, var Pluk: Den Lille Rymdroboten. Den handlade om ett par äventyrare i rymden, deras hund och roboten Pluk som åker runt på en massa skumma ställen. Två sekvenser fastnade i minnet: när några läbbiga gröna tentakelgrejer vill äta upp dem, och när de hamnar hos några röda fyrkantiga robotar.

Hur som helst, internet vore inte internet om det inte fanns lagrade kopior av allt, och tydligen verkar stora delar av filmen ligga på Youtube. Dock dubbad på något annat språk, men ändå. Massiv nostalgi just nu. En sak är då säker: mitt yngre jag brydde sig inte särskilt mycket om kvalitén på animationen…

”Pluk: Naufragé de l’espace” är den ursprungliga titeln och lite lättare att söka på. Och mycket riktigt finns det även lite svensk information om den.

Det här inlägget postades i Film och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Ett svar till Minns någon Pluk?

  1. Nilz skriver:

    gammalt inlägg men ja jag minns den, har den faktiskt digitalt med svensk dubbning :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.