Minns någon Pluk?

När jag var liten, typ 5 år eller så, brukade jag åka på barnfilmvisningar. En av filmerna jag såg, och som jag sedan fick på hemvideo, var Pluk: Den Lille Rymdroboten. Den handlade om ett par äventyrare i rymden, deras hund och roboten Pluk som åker runt på en massa skumma ställen. Två sekvenser fastnade i minnet: när några läbbiga gröna tentakelgrejer vill äta upp dem, och när de hamnar hos några röda fyrkantiga robotar.

Hur som helst, internet vore inte internet om det inte fanns lagrade kopior av allt, och tydligen verkar stora delar av filmen ligga på Youtube. Dock dubbad på något annat språk, men ändå. Massiv nostalgi just nu. En sak är då säker: mitt yngre jag brydde sig inte särskilt mycket om kvalitén på animationen…

”Pluk: Naufragé de l’espace” är den ursprungliga titeln och lite lättare att söka på. Och mycket riktigt finns det även lite svensk information om den.

2 tankar kring ”Minns någon Pluk?

Lämna ett svar